
AĞAR: ''HÜKÜMET HER MESELEYİ KRİZ HALİNE GETİRME USTASI''
İSTANBUL - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin ''her meseleyi kriz haline getirdiğini'' savunarak, ''Onun için bu hükümetin tek bir sloganı vardır. O da 'Hepimiz acemiyiz' sloganı'' dedi.İstanbul'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Mehmet Ağar, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ile yaptığı görüşmeyi hatırlatılarak, ''ABD'nin Türkiye'nin politikalarını nasıl etkilediğini'' sorulması üzerine, ''Türkiye'nin dış ülkelere endeksli bir iç politika izleyemeyeceğini, bu coğrafyada Türkiye'ye rağmen hiçbir oluşumun kalıcı olamayacağını'' söyledi.
Ağar, Türkiye'nin, bölgede bu dönemde olmayan tanzim edici gücü yeni baştan sağlayacağını, seçimlerden sonra ortaya çıkacak tabloyla sıkıntıların üstesinden gelineceğini kaydetti.
Irak'ta, Ortadoğu'da ve Kafkaslar'daki sıkıntıların Türkiye'nin yeniden böyle bir güce kavuşmasıyla birlikte sona ereceğini dile getiren Ağar, Türkiye'nin dünya politikasında böyle bir misyonu olduğunu söyledi.
''Türkiye'de milliyetçiliğin, hayatında bu kavramın yanından geçmeyenlerin seçim dolayısıyla sarıldıkları bir can kurtaran simidi haline geldiğini'' savunan Ağar, ''Bu kavramlar tariflerimiz çerçevesine oturacaktır. Türklerin İslamı kabul ettiğinden beri milliyetçiliğin içinde hiçbir zaman ırkçılık olmamıştır. Bunu ne Başbakan ne da başka siyasetçinin kavramadığını görüyoruz. Türkiye'de milliyetçilik içe yönelik değil, dışa yöneliktir''diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:17