METİN AKYÜREK
ORDU - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, mevcut hükümetin milletten kopmaya başladığını söyledi.
Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde katıldığı ''Fındık Mitingi''nin ardından karayoluyla Ordu'ya gelen DYP Genel Başkanı ve beraberindeki heyet, ilk olarak ''Mıdı'nın Yeri''nde öğle yemeği yedi. Yemeğe ANAP'lı Ordu Belediye Başkanı Fikret Türkyılmaz da katıldı. Türkyılmaz'ın yemeğe katılması ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın kendisine büyük ilgi göstermesi Başkan Türkyılmaz'ın DYP'ye geçeceği yorumlarına sebep oldu.
Bu arada, DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bayar'ın Ankara'dan gelen gazetecileri, yerel basın mensuplarından ayırıp özel bir locaya alarak özel servis yapılmasını sağlaması tepkilere sebep oldu. Yerel ve bölge basın mensupları bu durumu protesto ederek yemeğe katılmadı.
Yemeğin ardından parti binasına geçen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, burada partililere seslendi. Ağar, Karadeniz'i adım adım gezmeye başladıklarını, ayda 2 kez gelmeye çalışacaklarını belirterek başladığı konuşmasında, ''Bugünkü Fındık Mitingi'nde bir özdeyiş ortaya çıktı. Fındığı savunmak Karadeniz'i, Karadeniz'i savunmak da Türkiye'yi savunmaktır. Karadeniz insanı karakter ve yapısıyla ver deyince veren, öl deyince ölen, gel deyince gelen, ama karşılığında hiçbir şey talep etmeyen, gururu yüksek, inancı ve imanı kavi, sağlam insanların bulunduğu yer. Onun için Karadeniz'den nasibimizi almaya geldik, ilham almaya geldik'' dedi.
''İKTİDAR MİLLETTEN KOPUYOR''
DYP'nin gün geçtikçe kendisi dışındaki kesimlerden de kabul görmeye başladığını, bunu değerlendirmek gerektiğini ifade eden Ağar, geçmişte yaşanan kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini, zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğunu kaydetti. Hükümetin her geçen gün güven kaybettiğini, bu durumda DYP'nin zamanından önce olgunlaşmaya başladığını da belirten Mehmet Ağar, konuşmasında hükümete çattı. İktidarın milletten kopmaya başladığını, yükselen feryatları duymadığını söyleyen Ağar, şöyle konuştu:
''Seçimlerden sonra geçen 10 aylık süreçte milletin hayatında hiçbir değişiklik olmamıştır. Millet ekonomik anlamda geri gitmiştir. İşçiye, memura, fındık üreticisine bağıranlar Irak'ta askerimizin başına çuval geçirmesine karşı sesini çıkaramadı. Dışarıdan gelen her talimatı almakta zorluk çekmeyen hükümet, milletin yükselen feryatlarına kulaklarını tıkamıştır. Her iktidara gelen böyledir. Önce konuşurlar konuşurlar iş yapmaya gelince bu ağır mesele derler. Daha sonra kendilerine pembe hayaller çizerler. Güç odakları, menfaat grupları olanlarla sabah kahvaltıları, öğle yemekleri, akşam yemekleri başlar ve milletten kopmaya başlarlar. Biz iktidara gelince milletin gerçek evlatları dışında hiçbir gücü asla ve kata kabul etmeyeceğiz.''
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:40