AK PARTİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MÜCAHİT CAN'A SEÇİM DARBESİ
MUHARREM KONTAZ
DİYARBAKIR - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mücahit Can, seçim öncesi ilginç bir gelişmeyle karşılaştı.
Can Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Şeyh Muhammed Seydi Can, 5 bin kişi ile birlikte SHP'ye katıldı. Can ailesinin önemli isimlerinden Muhammet Seydi Can, ''Mücahit Can benim amcamın oğludur. Partimize ve halkımıza destek için SHP'ye katıldık. Herkes özgürdür. Biz de özgür olduğumuz için 5 bin kişi ile birlikte bu partiyi tercih ettik. Amca çocuğum Mücahit Can ise tercihini AK Parti'den yana kullandı'' dedi.
SHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir ise, ''Şu an yaşamış olduğumuz çok onurlu ve gururlu bir an. kentimizin kanaat önderlerinden Can aşiretimiz hareketimizin içinde yer aldı. Biz artık dakika dakika güçleniyoruz. Bu güçlenme 29 Mart sabahından itibaren daha büyüyüp güçlenecektir. Sonuç olarak, SHP kent iktidarından Ankara'nın iktidarına hep beraber yürüyecek'' diye konuştu.
Bunun yanında Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde yaşayan İzol Aşireti de SHP'ye katılarak siyasete bu partiden devam edeceklerini açıkladı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:54