DEVLET ARIK
ANKARA - CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yasadışı terör örgütü İBDA-C kurucusu olduğunu iddia etmesiyle başlayan kavga büyüyor.
Başbakan Erdoğan, Topuz hakkında tazminat davası açmaya hazırlanırken, kurmayları da CHP'yi kendinden geçmekle suçladı. AK Parti'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında CHP'li Topuz'un iddialarına cevap verdi. Topuz'un beyanlarını Türk Halkı olarak ibret ve üzüntü ile izlediklerini belirten Fırat, ''Genellikle hiçbir zaman meşru ve demokratik zeminlerde halk tarafından iktidara getirilmemiş bir siyasi partinin kendi dışındaki siyasi partilerin meşruluğunu tartışmaya açması ve rejim için tehlikedir diye hükme bağlaması sorgulanmaktadır. Türkiye'yi 1959 yıllarının kaotik ortamına çekerek Türk halkının 28 Şubat'ta yaşadığı meşhur andıçlarını andıran ve toplumun hasret kaldığı, yakaladığı istikrarı dinamitlemeye yönelik bu eylemlerin tasvip etmemiz mümkün değil'' diye konuştu. Fırat, CHP'nin Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını bile politik malzeme yapmaktan çekinmediğini ifade ederek, Anamuhalefet Partisi'nin bu siyasi anlayışı mutlaka terketmesi gerektiğini vurguladı. Fırat, CHP'nin dünkü açıklamalarını İstanbul'daki bombalı saldırıların ardından istikrara yapılan ikinci büyük saldırı olduğunu nitelendirerek, ''Ahlaki anlayışa aykırı olarak siyaset yapma anlayışını ilkel bir düzeye indirgeyerek, bir ülkenin Başbakanını ve Partimizin Genel Başkanını illegal bir örgütün üyesi olmakla suçlayacak kadar kendinden geçenlerin açıklamalarını Türkiye'de oluşan istikrar ortamına yapılan ikinci bir saldırı olarak görüyoruz. Parti içi sıkıntılarını bu saldırılarla toplumun gözünden saklama girişimlerinin sonuç vermeyeceği dört ay sonraki yerel seçimlerde görülecektir'' dedi. CHP'nin iktidarda olmadan oy kaybeden dünyadaki tek parti olduğunu savunan Fırat, CHP'nin bundan sonraki beyanlarını ve siyaset yapma anlayışını köklü reforma tabi tutacağına inandığını söyledi.
Fırat, gazetecilerin sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Topuz hakkında tazminat davası açacağını bildirdi. Fırat, bir gazetecinin, 'Topuz yazılı açıklama ile sözlerini yumuşattı. Eroğan ile İBDA-C'nini aynı görüşte olduğunu söyledi. Bunu nasıl değerlendiriyor sunuz?' şeklinde hatırlatılmasının üzerine ise şunları söyledi: ''Yanlıştan dönme olarak nitelendiriyorum. Müspet karşılıyorum. Ancak siyaset yapan insanların sözleri, ne anlama geldiğini açıklamaya gerek olmayacak şekilde berraklık içinde olmalıdır''.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:11