Ak Parti'den PKK ile müzakere açıklaması
ANKARA (AA) - Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti'yi CHP heyetinin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MHP MKYK Üyesi Sami Uzun'dan oluşan heyet ziyaret ederek, bayramlaştı.
Şahin, siyasi partiler ve insanlar arasında bayramlaşmanın önemine değinerek, bayramların insanın kendisinden başka insanları da düşünmesi bakımından önemli olduğuna işaret etti.
Karakaya da bu yıl milli ve manevi bayramların bir arada kutlanmasının büyük bir şans ve tevafuk olduğunu vurgulayarak, bayramların birlik ve beraberliğin sağlanması için çok önemli olduğunu söyledi.
Türkiye'nin yaşadığı en önemli sorunların başında terör sorunu geldiğine işaret eden Karakaya, ''Bayramların birlik ve beraberliğin sağlanması ve bin yıllık kardeşlik hukukunun devamının sağlanmasında önemli bir yeri var. Birlik ve kardeşliğimizi tehdit eden terör sorununun da bir an önce çözüme kavuşturulması lazım. Terörün kökü kazınmadan bu memlekette bayramlar buruk geçecektir. Şehitliklere göz attığımızda 'bayram bizim neyimize' dediklerini görüyoruz'' diye konuştu.
Mehmet Ali Şahin de Türkiye'nin 30 yılı aşkın bir süredir terörle mücadele ettiğini, bu mücadelenin geçmişte olduğu gibi bugün de devam edeceğini vurguladı.
Şahin, ''Terörü sonlandırmak için eğer silahlı mücadele dışında girişimler yapmak gerekiyorsa bunu da ihmal etmemek gerekiyor. Sayın Başbakan'ın, yetkililerin söylemek istediği budur. Yani bunu sona erdirmek için başka yollar varsa bu yolları da ihmal etmemek gerekir. Bölge halkı da bu konuda hassastır. Bölgeyle daha sık ilişki kurmak yararlı olur diye düşünüyorum. Aileler çocuklarının dağa çıkması konusunda istekli değildirler. Hiçbir ana, baba çocuğunun daha çıkmasını memnuniyetle karşılamaz. Bu sorun devlet sorunu ve terör örgütü şu anda dış bağlantılarıyla adeta bir taşeron örgüt konumundadır'' dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya da ''Terör konusunda müzakereden uzak durmalıyız. Mücadele değil, müzakere yapılıyor olması bölge halkının bu konuyla ilgili duruşunda zafiyete neden oldu. Bölgede devletin ağırlığını hissettirmek, Genel Başkanımızın dediği gibi sembolik olsa da Kandil'e Türk bayrağını dikmek gerekiyor'' diye konuşu.
Bölge halkının devletle, milletle bir sorunu olmadığını kaydeden Karakaya, 30 yıldır bölgeyle alakası olmayan dış güçlerin kışkırtmasıyla oluşan bir yapının yok olacağına inandığını söyledi.
Karakaya'nın sözleri üzerine Şahin, ''Devlet üzerine düşeni büyük başarıyla yerine getiriyor. Sorunu çözmek için üzerine düşeni yapıyor, yapacaktır'' dedi.
Muhabir: Kadir Karakuş/Mehtap Yılmaz
Yayıncı: Selçuk Aval