ALANYA''DA BATAN TUR TEKNESİNİ KULLANAN KİŞİNİN YETERLİLİK BELGESİ OLMADIĞI BİLDİRİLDİ
ALANYA - Alanya''da batan ve 4 kişinin boğulmasına yol açan tur teknesini kullanan Hüseyin Ayan''ın yeterlilik belgesine sahip olmadığı bildirildi.
Alanya Kaymakamı Günhan Sarıkaya, bu sabah teknenin battığı yerde incelemelerde bulundu. Sarıkaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tekneyi balık adamlara incelettiğini ve zemindeki oturuş şeklini de sualtı kameralarıyla görüntüleyerek, tesbit ettirdiğini belirterek, ''''Teknenin herhangi bir çarpmaya maruz kalmadığı, aşırı yük ve ağırlıktan dolayı miço girişleri ve tahliye deliklerinden su aldığı ve bu nedenle battığı tesbit edildi'''' dedi.
Kaymakam Sarıkaya, Paradise adlı teknenin teknik raporuna göre 72 kişilik olduğunun belirlendiğini, ancak bu rapordan da kuşku duyduğunu, tekneyi tarafsız bir kuruma inceleterek, gerçekten kaç kişilik olduğunun yeniden belirleneceğini söyledi.
Tekne battığı sırada kaç yolcu olduğunun kesin olarak bilinemediğini, ancak alınan ifadeler doğrultusunda teknede 100''den fazla insan bulunduğunun sanıldığını ifade eden Kaymakam Sarıkaya, ''''Biz bütün bu riskleri biliyorduk ve kendilerini uyarıyorduk. Tur tekneleri hiç bir kural, yasa tanımadan, keyfi yöntemlerle çalışıyorlardı. Bu teknelerin çalışmasıyla ilgili sayfalarca rapor hazırladık. Ancak, bir türlü istenilen şekilde çalışma düzenini benimsetemedik. Bu kaza da, daha öne uyardığımız sebeplerin birinden dolayı meydana geldi. Tek şansımız kazanın mendireğe yakın bir bölgede olması. Eğer 100-200 metre açıkta bu kaza yaşanmış olsaydı, facianın boyutu daha da büyüyebilirdi'''' dedi.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:35