Gündem
  • 1.8.2008 00:43

AOÇ'NİN ARAZİSİNİN TAHSİSİNE İLİŞKİN TASARI YASALAŞTI

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, AOÇ sınırları içinde bulunan 258 bin 186 metre kare arazi ve bunun üzerinde yer alan spor tesisleri ve müştemilatı, AOÇ ile yapılacak bir protokolle, 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsis edilecek.
Genel Müdürlük, spor alanlarının spor hizmeti ve faaliyetlerinde kullanılmak üzere spor kulüplerine veya spor federasyonlarınca amacına uygun kullanımını teminen her türlü tedbirin alınması, denetimin yapılması ve gerektiğinde tahsislerin kaldırılması konusunda yetkili olacak. Bu alanda yapılan spor tesisleri, sporun geliştirilmesi dışında ticari bir amaç için kullanılamayacak, tahsis edilmeyecek.
Genel Müdürlük tarafından yapılacak spor tesislerine verilecek izinden bedel alınmayacak.
Kanun, Kıyı Kanununda da değişiklik yapılmasını da öngörüyor. Siyasi parti gruplarının verdiği ortaklaşa verdiği ve kabul edilen önergeye göre, Uluslararası spor otoritelerinin, Türkiye'de spor faaliyetlerinin düzenleneceğine dair kararı gereğince Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu bakanlığın izni doğrultusunda kamu idareleri, özel bütçeli idareler, belediyeler ile il özel idareleri tarafından her türlü spor faaliyetleri ve organizasyonların gerçekleştirilmesine yönelik, spor tesisleri ile konaklama tesisi yapabilecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER