Gündem
  • 9.5.2004 00:07

ARINÇ: ''ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE'Yİ SAYGINLAŞTIRDI ''

ANKARA - TBBB Başkanı Bülent Arınç, anayasa değişikliğinin, ''Türkiye'yi dünya önünde saygın bir noktaya getirdiğine inandığını'' ifade etti.
     Türk-Alman Dostluk Federasyonu (DTF) tarafından verilen dostluk ödülleri sahiplerini buldu.
     TBMM Başkanı Arınç, medya ödülünü ''Merhaba Münih'' başlıklı yazı dizisiyle Türklerin Almanya'daki entegrasyon sürecine ışık tutan Süddeutsche Zeitung Gazetesi adına Yazı İşleri Müdürü Arno Magowzky'e verdi.
     Türkiye'nin AB'ye üye olma sürecinde Almanya'nın sağladığı desteğe teşekkür eden Arınç, dün Meclis'te kabul edilen Anayasa değişikliğinin önemli bir çıkış olduğunu kaydetti.
     Meclis'te iktidar ve muhalefet partilerinin ülkeyi daha demokratik bir yapıya çekebilmek için işbirliğiyle çalıştığını dile getiren Arınç, milletvekillerini kutladı.
     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da ''politika'' dalındaki ödülü, göçmenlere yönelik çalışmaları dolayısıyla eski politikacı ve Göçmen Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Rita Süssmuth'a verdi.
     Türk-Alman dostluğunun bu yolla yeni bir aşamaya geldiğini ifade eden Baykal, ''Almanya'nın, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verme konusunda resmen şu ana kadar sergilediği kararlı tablo, bu ilişkinin yeni bir aşamaya dönüşmesinde en büyük katkıyı getirmektedir'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER