Gündem
  • 30.6.2008 00:06

ARINÇ : BİZ NE SUÇ İŞLEDİK Kİ BİZİ KAPATSINLAR?

TBMM eski Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, kapatma davasıyla ilgili, partililerden gönüllerini ferah tutmalarını isteyerek, “AKP'li olarak hepinizin vicdanı müsterih olmalıdır. Biz ne suç işledik, ne suç işlenmesini teşvik ettik. Biz bu ülkede kanundan, hukuktan, nizamdan yanayız. Bunun aksi hiçbir eylemimiz yoktur, olsaydı halkımız bundan 10 ay önce 17 milyon oy vermez yüzde 47 ile iş başına getirmezdi” diye konuştu.
AKP Manisa İl Danışma Toplantısı, Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, çok sayıda partilinin yanı sıra AKP Manisa milletvekilleri Bülent Arınç, Mehmet Çerçi ve Recai Berber ile AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır da katıldı. Toplantının basına açık kısmında partililere seslenen Bülent Arınç, kapatma davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arınç, partililere ‘gönlünüzü ferah tutun’ diye seslenerek şunları söyledi:
“Partimiz 3 Temmuz’da hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili sözlü savunmasını yapacaktır. Salı günü Başsavcı kendi iddialarını tekrarlayacak, 3 Temmuz’da da partimiz adına arkadaşlarımız sözlü savunmalarını yapacaklar. Bugüne kadar yargı sürecinde AK Parti kendisini hukuk açısından savunmuştur, iddialara cevap vermiştir ve bunu hukuk adına yaparken milletimizden aldığı yetkiyle altı yıldan bu yana halk için yaptıklarını sıralamış, bu yaptıklarının aynı zamanda demokratik düzeni güçlendirmek anlamına geldiğini de örnekleriyle ortaya koymuştur. Biz her Türk vatandaşı gibi anayasanın ikinci maddesinde yer alan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmaya canı gönülden inanıyoruz ve siyasetimizi bu ilkeleri güçlendirmek adına yapıyoruz. Kimse aksini söyleyemez, kimse aksiyle bizi imtihan edemez. Açılmış bir dava var, ona cevaplarımızı veriyoruz. Türkiye’de millet adına bu hukuktan, bu yargıdan en güzel kararın çıkacağına inanıyoruz. Gönlünüzü ferah tutun. Bu savunma yapıldıktan sonra ümit ederiz ki kendi sürelerini kullanmayarak bir an önce Anayasa Mahkemesi'nin karar vermesini aruz eden ve milletin üzerindeki flu havanın dağılmasına yardımcı olan AK Parti'nin bu talepleri en güzel bir şekilde karşılanacaktır. AK Partili olarak hepinizin vicdanı müsterih olmalıdır; Biz ne suç işledik, ne suç işlenmesini teşvik ettik. Biz bu ülkede kanundan, hukuktan, nizamdan yanayız. Bunun aksi hiçbir eylemimiz yoktur, olsaydı halkımız bundan 10 ay önce 17 milyon oy vermez, yüzde 47 ile iş başına getirmezdi. Hakem millettir. Milletin hakemliğinde teraziye çıkan Ak Parti alnının akıyla beraat kararı almıştır. Demek ki bir sınavdan geçmemiz gerekiyormuş bu sınavdan da başarıyla geçeceğiz.”
Yaklaşık 150 kişinin katıldığı toplantıda, AKP'li kadınlar da Arınç'ın konuşmasını ön sıralardan takip etti. AKP Manisa İl Danışma Toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER