ARINÇ: ''DOKUNULMAZLIK MÜESSESESİNİ ÇOK SÜRATLİ İŞLEYEN BİR KURUM HALİNE GETİRMELİYİZ''
KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, dokunulmazlık konusunun yeniden tanımlanması gerektiğini belirterek, ''Kürsü dokunulmazlığı mutlak olmalıdır. İşlenen suçlar itibarıyla bu müesseseyi süratli çalışır hale getirmeliyiz'' dedi.
Adaleti gözeteceğini, parlamenterlerin katkılarını ön planda tutacağını, Meclis'in etkin, verimli ve kaliteli çalışması için hizmet edeceğini anlatan Arınç, TBMM'nin artı ve eksilerini iyi bildiğini, eksilerini en kısa zamanda gidereceğini kaydetti.
Milletin egemenlik hakkını TBMM'de kullandığını, bu nedenle en itibarlı noktada Meclis'in olması gerektiğini ifade eden Arınç, ''Siyasetin yozlaştığı bir ülkede Parlamento da bundan nasibini aldı. Bu yozlaşma ve erozyonu elbirliği ile gidermek zorundayız'' diye konuştu.
Arınç, dünyanın her yerinde parlamenterlerin dokunulmazlığı bulunduğunu, kendisinin de bundan yana olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'de milletvekillerinin maaş, dokunulmazlık ve lojmanlarının sürekli konuşma konusu yapıldığını belirtti. ''Bunları artık realize etmemiz lazım'' diyen Arınç, dokunulamazlığın Cumhuriyet kurulduğundan beri bulunduğunu hatırlatarak, kürsü dokunulmazlığının mutlak olması gerektiğini savundu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:42