
ARINÇ TUNCELİ HABERİNİN HESABINI SORACAK
ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, Tunceli ziyareti sırasında ''folklor ekibinin zorla başlarının kapatıldığı'' yönünde basında yer alan haberler üzerine, Basın Konseyi Yüksek Kuruluna başvurdu.Arınç, ''gazetecilik meslek ilkelerine aykırı davranan'' iki muhabir ile bu haberi yayınlayan gazeteler hakkında işlem yapılmasını istedi.
Bülent Arınç, başvurusunda, haberlerde isminin verilerek, ''gerçeği yansıtmayan'' ifadeler kullanıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Yayınlanan haberlerde, rehabilitasyon merkezinin açılışında Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin başlarını türbanla bağlayarak folklor gösterisi yaptıkları ve bunun bir kamu görevlisi tarafından zorla yaptırıldığı iddia edilmiştir.
Hem maddi hem de manevi destekte bulunduğum açılışla ilgili haberlerin veriliş şekli ve kullanılan bilgiler, folklor ekibinin zorla başlarının kapatıldığı, bunun, şahsımın Tunceli'ye gelişi nedeniyle yapıldığı iddia edilmiştir.''
TBMM Başkanı Arınç, Tunceli Valiliğinin, ''folklor ekibinin başlarının zorla kapatılmasının söz konusu olmadığı, aynı ekibin daha önce de başları kapalı olarak halk oyunu oynadıkları ve daha önce çekilmiş fotoğraflarının da yayınlandığı'' yönünde yaptığı yazılı açıklamayı anımsattı. Arınç, bu haberler üzerine, Tunceli Belediye Başkanlığı, Tunceli Bedensel Engelliler Derneği Tunceli Şubesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Tunceli Milletvekili Hasan Güyüldar ve TBMM Başkanlığının, birer açıklama yaparak haberleri yalanladığını belirtti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:18