Gündem
  • 13.7.2006 12:45

ARINÇ: YAYINLANMAMASINI RİCA ETTİM AMA...

MOSKOVA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Her kurum ve kuruluş kendilerini sorgulamaya başlıyor. Bence sıra geldi ve geçiyor, basınımız da kendini sorgulamalıdır" dedi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, Rusya'daki temaslarının son gününde, Türk gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerle birlikte kahvaltı yaparak sohbet eden Arınç, burada soruları cevaplandırdı.
     Arınç, Tunceli'deki Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışında halk oyunları ekibinin başı kapalı gösterisine ilişkin haberlerle ilgili olarak Basın Konseyine başvuracaklarını söyledi.
    
     -"LENİN'LE İLGİLİ ESPRİLİ CEVAP VERDİM"-
    
     Tunceli'deki haberin bir benzerini Moskova ziyaretinde de gördüğünü anlatan Arınç, Lenin'in mozolesini ziyaret öncesi şaka yollu sorulan bir soruya, kendisinin de esprili bir cevap verdiğini anlattı.
     Arınç, "Bizler, yani suratı asık, daima resmi söylemlerde bulunan, önündeki yazılı metni okuyan insanlar değiliz. Bir espri yaptım ve arkadaşıma da bunun bir espri olduğunu, yayınlanmamasını da rica ettiğimi ifade ettim" dedi.
     Bunu söylemesine rağmen, bu konuşmanın bir gazetenin neredeyse birinci sayfasını dolduracak bir haber haline dönüşmesini yadırgadığını dile getiren Arınç, "Bizim için her şey haberdir" yönünde bir anlayış olduğunu kaydetti.
     Arınç, Türkiye ile Rusya'nın geleceğinin çok parlak olacağını gördüklerini, böyle bir esprili haberin ilişkileri gölgelemesinin mümkün olmadığını söyledi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:23

İLGİLİ HABERLER