BAHÇELİ, BAKANLAR KURULU TOPLANTISINDA SERT KONUŞTU
KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA- Bakanlar Kurulu toplantısı, MHP lideri Başbakan yardımcısı Devlet Bahçeli’nin sert mesajlarına sahne oldu.
Bahçeli, devletin yeniden yapılanması konusunda MHP’nin her türlü reforma açık olduğunu söyledi.
15 gün aradan sonra bugün toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında söz alan MHP lideri Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, MHP’nin devletin yeniden yapılanması ve reformlar konusunda engel teşkil etmediğini söyledi. “Ülkenin temel meselelerini tartışma yeri medya değil, Bakanlar Kurulu’dur” diyen Bahçeli, partisi hakkında kamuoyunda reformlara engel olduğu izlenimi yaratılmaya çalışıldığını belirtti. Böyle bir iddianın gerçek dışı olduğunu vurgulayan MHP lideri, “Bakan sayısının azaltılmasından bölge müdürlüklerinin kapatılmasına kadar her konuda yeniden yapılanmaya hazırız” dedi.
Yeniden yapılanma sorununun bölük pörçük ele alınamayacağını belirten Bahçeli, medya önünde yapılan tartışmaların hükümetin uyumu konusunda kamuoyunda kuşku uyandırdığını ifade etti.
Bakanlar Kurulu toplantılarında sık söz almayan Bahçeli’nin uzun ve sert eleştirileri, Başbakan Bülent Ecevit tarafından desteklendi. Ecevit, “Her sorunun çözüm alanı ortaklar arasındaki diyalogtur” dedi.
ÖZKAN: SİGORTA PRİMLERİ SORUN
Bakanlar Kurulunda gündeme gelen bir diğer konu da SSK primlerindeki artıştı. Konu ile ilgili söz alan Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, “SSK primleri işverenin ödeyemeyeceği boyutlara ulaştı. Biz yabancı sermaye beklerken, yerli sermaye Romanya gibi yabancı ülkelere kaçıyor” diyerek, primlerin daha makul seviyeye çekilmesi gerektiğini söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:07