Gündem
  • 19.2.2008 11:10

BAHÇELİ, HEM ERDOĞAN'A HEM BAYKAL' A VURDU

      MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP’nin hiçbir şerefli mensubunun, demokrasi bezirganlarından, özgürlük tüccarlarından, inanç pazarlamacılarından alacağı ve öğreneceği hiç bir şey yoktur ve asla da olmayacaktır" dedi.
      Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, toplum hayatında yaşanan her sorunun, siyasetin ilgi alanına girmesi gerektiğini söyledi.
      Siyasete yansıyan tüm sorunların çözümü için azami mutabakat, asgari tartışma kültürünün yerleşmesinin, rejim ve ülke geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu hassasiyetle partisinin sorunların çözümünde yapıcı katkıyı ortaya koyduğunu anlattı.
      Devlet Bahçeli, son zamanlarda toplumsal kutuplaşmanın ve ayrıştırma senaryolarının sahnelenmeye çalışıldığı tehlikeli bir gerilim sürecine girilmeye başlandığını ifade ederek, "Millet olarak müşterek değerlerimizin etrafında birlik olmamız gereken kritik bir zamanda, AKP ve CHP’nin sahneledikleri cepheleştirici siyaset taktikleri, zaten hassas bir dengede duran huzur ve güven ortamını yeni bir sıkıntılı istikamete yönlendirmiştir" diye konuştu.
      Benzer kutuplaşma ve gerilimin, 22 Temmuz öncesinde Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de yaşandığına dikkati çeken Bahçeli, şöyle dedi:
      "Bugün geldiğimiz aşamada ise sonu olmayan tartışmalar yalnızca söylem boyutunda kalmamış, siyasetçiler üslup değiştirerek siyaset kurumu ile devlet kurumları arasında bir siyasi düello ortamı yaratma gayretine girmişlerdir. İdam sehpalarının hatırlatıldığı, kefenlerin çağrıştırıldığı beyaz çarşafla yola çıkma edebiyatı ile demokrasi dışı yöntemlerin ima edildiği bu ortamda, aziz milletimiz adeta cepheleşmeye çağrılmakta ve taraflar arasında saf tutmaya davet edilmektedir.
      İstismar alanları alabildiğine geniş, ancak siyasal etikleri iyiden iyiye çürümüş olan bu felaket tellalları; korku tacirliği yaparak bir yandan milletimizin gönlüne perde çekmeye çalışmakta, diğer yandan ise demokrasimizin olgunlaşmasını ve geleceğini tehlikeye atmaktadır."
     
     "TOPLUMUN DEMOKRASİYE OLAN İNANCI VE GÜVENİ..."
      Geçmişte siyaset kurumunun başını çektiği kutuplaşmaların, Türkiye’yi nasıl bir darboğaza sürüklediğinin hazin örneklerle dolu olduğunu dile getiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Değerlendirme yanlışı yaparak milletin kendisine verdiği iktidar gücünü müebbet bir kudret sananların, demokrasi dışı müdahalelere nasıl çanak tuttuğu da yakın tarihimizden iyi bilinmektedir. Bu nedenle, iktidar partisi ile ana muhalefet arasında ibret verici bir biçimde cereyan eden siyasal çekişmeler, hem toplumsal müsamahayı aşındırıp hoşgörüyü ortadan kaldırmakta, hem de toplumun demokrasiye olan inancını ve güvenini derinden sarsmaktadır" dedi.
      Bahçeli, siyasette, üniversitede ve medyada yer tutmuş MHP hasımlarının, politik duruşlarını anlamak istememelerine rağmen MHP’nin, milletin ve devletin varlığını ve geleceğini korumak için üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeye sonuna kadar kararlı olduğunu bildirdi.
     
     "İTİDAL TAVSİYE EDİYORUZ"
      "MHP olarak aziz milletimize artan gerilimler karşısında itidal tavsiye ediyor, tahriklere ve tuzaklara karşı çok dikkatli olmalarını öneriyoruz" diyen Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:
      "MHP’nin Mecliste yer almadığı geçmiş dönemdeki alışkanlıklarını sürdürmek isteyenlerin, partimizi devre dışı bırakma veya kendilerine benzeştirme çabaları sonuç vermeyecek nafile bir girişimdir. Her fırsatta MHP’nin varlığını ve toplum nazarında kabul görmesini bir türlü sindiremeyen sözde entelektüel mihrakların, hangi odaklarının taşeronluğunu yaptıkları bizce çok iyi bilinmektedir.
      Unutulmamalıdır ki MHP’nin hiçbir şerefli mensubunun demokrasi bezirganlarından, özgürlük tüccarlarından, inanç pazarlamacılarından alacağı ve öğreneceği hiç bir şey yoktur ve asla da olmayacaktır. MHP, Türk Devletinin bekasını ve Türk milletinin değerlerini her şeyin üstünde tutan bir gönül misyonunun haysiyetli bir yuvasıdır. Bu zamana kadar bizi, Türk milleti için doğru ve yararlı olacağına inandığımız konuları açık ve yüksek sesle söylemekten hiçbir güç alıkoyamamış ve buna cesaret edememiştir. Bundan sonra da Türk milliyetçileri olarak inandıklarımızı haykırmaktan kaçınmayacağımızı, düşündüklerimizi sonuna kadar söyleyeceğimizi ve söylediklerimizin de arkasında mutlaka ve mutlaka durmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha açıklıyorum."
     
     "MHP’NİN SİYASET ANLAYIŞI..."
      MHP Genel Başkanı Bahçeli, siyaset anlayışlarında; tıkanan meselelerde somut çözüm yolları göstermek, yaklaşan tüm tehlikelere karşı uyarmak ve uyandırmak ve sorunlar üzerine Meclisin ve toplumun dikkatini çekmek gibi konuların bulunduğunu vurgulayarak, "Bu muhalefet anlayışımıza karşı, geleneksel çatışma anlayışını aşamamış mihraklarca ağır bir karalama kampanyası başlatıldığı, yaptığımız her hamlenin etkisizleştirilmeye çalışıldığı, girişimlerimizin yapay tartışmalarla sulandırılmak istendiği görülmektedir. Bu durumu, partimize yönelik olarak aşılamamış ön yargıların yanı sıra geleneksel kirli muhalefet alışkanlıklarından kurtulamamış zihniyetlerin siyasal miyopluğun da bir sonucu olarak görmek gerekmektedir" şeklinde konuştu.
      Demokrasilerde muhalefetin önemine dikkati çeken Bahçeli, Türkiye’nin ciddi sorunlarla yüz yüze olduğu bu dönemde, MHP olarak iktidarı uyaracak, eleştirecek, yol gösterecek ve bu gücü milli menfaatler için harekete geçirecek etkin ve kararlı bir muhalefet anlayışını benimsediklerini bildirdi.
      Bahçeli, ortaya koydukları etkin muhalefet stratejisinin ana ekseninin, AK Parti’nin elindeki sayısal gücü, kendi siyasi emelleri için değil, Türk milleti ve devletinin yükselişi ve refahı yönünde kullanmasını sağlamak olduğunu söyledi.
     

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:46

İLGİLİ HABERLER