BAKAN AKDAĞ:''TÜRKİYE'DE HİÇ YATIRIM YAPMAZSAK, YARIM KALAN YATIRIMLARI 8.5 YILDA TAMAMLARIZ''
İRFAN TARAKÇIOĞLU
ERZURUM - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de şu anda 4 bin 450 yatırımın yarım kaldığını ve bunlardan bin 153'ünün Sağlık Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, yarım kalan yatırımları tamamlamak için bir yıllık bütçe miktarı kadar harcama yapılması gerektiğini söyledi.
Bayram Tatilini geçirmek üzere Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, dün akşam polisevinde Erzurum'daki yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilci ve sorumlu müdürleriyle biraraya geldi. Toplantıda ilginç açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin yarım kalmış yatırımlar gibi önemli bir sorunla karşı karşıya bulunduğunu bildirdi. Türkiye'de toplam 4 bin 450 yarım kalmış yatırım bulunduğunu, bunlardan bin 153'ünün Sağlık Bakanlığı'na ait olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, ''Yarım kalan bu yatırımları tamamlamak için 118 katrilyon lira gerekiyor. Bu rakam neredeyse tahmini olarak 150 katrilyon lira olan 2003 bütçesi kadar. Yatırım bütçesinin 9.5 katrilyon lira olduğu düşünülürse, hiç yeni yatırım yapmazsak, 8.5 yılda ancak tamamlanır. Türkiye'de şu anda 70 katrilyonluk yapılmamış kamu yatırımı var'' diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı olarak yatırımlara küçük küçük miktarlarda ödenek ayırma veya bunlardan fiziki seviyesi yüzde 70-80'e gelmiş olanları bitirmek konusunda inceleme yaptıklarını anlatan Bakan Akdağ, ''Bu yatırımlardan 200 tanesini bitirmek için çalışma başlatıldı. Sıfır yatırım yok'' dedi.
Sağlık Bakanlığı olarak birçok kangren durumundaki konuya el atarak bunlarda iyileştirmeler yapmak istediklerini vurgulayan Bakan Akdağ, sektörel uzmanlık konusunda eksiklik bulunduğunu, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleştirilmesi, bıçak parası, sağlık personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi, aile hekimliği , acil hizmet konuları başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin de desteği ile oluşturulan komisyonların çağdaş çözümler için çalıştığını ifade etti.
Yemekte gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Akdağ, yerel basını olumsuz yönde etkileyen 4734 sayılı yasanın ilgili maddesinin değiştirilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Toplantıya Malatya'ya tayin olan Erzurum Valisi Osman Derya Kadıoğlu ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile ajans ve gazetelerin temsilcileri katıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:20