
BAKAN ŞAHİN'DEN TERÖRİSTLERE ÇAĞRI
ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, bayram namazını Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kıldı. Koruması, poşetin içine koyduğu Bakan Şahin'in ayakkabısını eline alıp namaz çıkışına kadar caminin önünde nöbet tuttu. Bakan Şahin terör örgütü üyelerine, “Türkiye Cumhuriyeti devleti ile mücadele ederek, güvenlik güçleriyle savaşarak amaçlarına ulaşamayacaklarını anlamalarını diliyorum. Bayramın kendilerinde böyle bir düşünceyi arttırmasını diliyorum. Gelsin teslim olsunlar'' diye seslendi.
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere Antalya'nın Alanya İlçesi'ne geldi. Bayram namazını Merkez Emine Özmüftüoğlu Camii'nde kılan Bakan Şahin, çıkışta da vatandaşlarla ve elini öpen çocuklarla bayramlaştı. Şahin, miniklere 5'er YTL harçlık verdi.
KORUMADAN AYAKKABI NÖBETİ En ilginç görüntüyü ise yüzlerce kişinin namaz kıldığı caminin önünde Bakan Şahin'in ayakkabı nöbetini tutan korumalar oluşturdu. Namaz sonuna kadar caminin önünde bekleyen korumalar, Bakan Şahin'in ayakkabılarını bir poşetin içine koyup ellerinde tuttu. Ardından, Şahin namazdan çıkınca ayakkabılar poşetten çıkarılıp önüne konuldu. Adalet Bakanı Şahin, cami çıkışında şunları söyledi:
“Bütün Türk halkının Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Bayramın ülkemizde esasen var olan birliği, beraberliği, dayanışmayı daha da arttırmasını diliyorum. Bugüne kadar tabii ki ülkemizin çeşitli sorunları olmuştur. Bu sorunların aşılmasında da bu mübarek günlerin ve bayramların rol oynamasını diliyorum. Bu bayramın tüm insanlarımızın huzuruna ve barışına vesile olmasını temenni ediyorum.''
TERÖRİSTLERE ÇAĞRI
Devam eden sınır ötesi operasyon ve Başbakan Erdoğan'ın teröristlere yaptığı çağrının anımsatılması üzerine Bakan Şahin, şunları söyledi:
“Bölücü terör örgütü ve mensuplarının, Türkiye Cumhuriyeti devleti ile mücadele ederek, onun güvenlik güçleri ile savaşarak amaçlarına ulaşamayacaklarını anlamalarını diliyorum. Bayramın kendilerinde böyle bir düşünceyi arttırmasını diliyorum. Çünkü bu topraklarda ana dili ne olursa olsun her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı birinci sınıf vatandaştır. Her türlü haklardan yararlanmaktadır. Allah’a şükür başka neyimiz eksik ki, devletle mücadele ediyorsunuz? O bakımdan daha önce çeşitli defalar devletimiz bu insanlara elini uzattı. Şu ana kadar 8 defa topluma kazandırma yasası çıktı. Bunlardan yararlananlar oldu. Belki en çok yararlananı bin 685 kişiyle en son çıkan topluma kazandırma yasasıydı. Bakın hala bu imkan var. Hala Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesi pişman olup geri dönenlerle ilgili imkan sağlıyor, onları bu sevdadan vazgeçmeye davet ediyor. Çünkü ulaşabilecekleri herhangi bir hedef yoktur. Bunlar da bunu görüyorlar. Bir an önce vazgeçsinler. Gelsinler devletin şefkatli ellerine teslim olsunlar. Analarına, babalarına ve yakınlarına kavuşsunlar. Gerçekten bu ülkenin vatandaşı olarak bu ülkede huzur içerisinde yaşamayı yeğlesinler. Bu çağrımı buradan tekrarlıyorum.'' Bakan Şahin, daha sonra kahvaltı yapmak için bir restorana geçti.