Gündem
  • 10.10.2004 11:09

BAŞBAKAN ERDOĞAN BAYKAL'I KAFAYA ALDI

Başbakan Erdoğan’ın, ‘17 Aralık’ta Brüksel’e birlikte gidebiliriz’ teklifine Baykal’dan ‘Onur duyarım’ yanıtı geldi. AB’nin Türkiye’nin milli meselesi olduğunu söyleyen Baykal, ‘Sayın Başbakan’ın uygun görmesi halinde hiç kuşkusuz 17 Aralık’taki çalışmalara ben de katılabilirim’ dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘17 Aralık’ta Brüksel’e birlikte gidebiliriz’ diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a, ‘Büyük mutluluk, onur duyarım’ diyerek olumlu yanıt verdi.

Baykal, Türkiye’nin AB üyelik sürecine ilişkin en önemli kararın alınacağı 17 Aralık Brüksel zirvesi öncesindeki bu güçlü işbirliği mesajını, dün Erdoğan ile birlikte katıldıkları Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) 15. Genel Kurulu’nda verdi. Erdoğan ile Baykal, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’ndaki Genel Kurul sırasında yan yana oturdular. Salona Erdoğan’dan 10 dakika kadar geç gelen Baykal ile Erdoğan’ın toplantı sırasında sıcak ve samimi görüntüler vermeleri dikkat çekti. Erdoğan, bardağına su servisi yaptığı Baykal ile zaman zaman sıcak bir biçimde sohbet etti. Baykal da, bazı açılışlara katılmak üzere Sivas’a gitmek için salondan erken ayrılmak zorunda olduğunu söyleyen Erdoğan’a kendisinin olan ilk konuşma sırasını verdi.

İSTERSE KATILIRIM

Baykal, salondan ayrılırken gazetecilerin, Erdoğan’ın, 17 Aralık’taki Brüksel Zirvesi’ne kendisiyle birlikte gidebileceğine ilişkin sözleri anımsatılıp, ‘Siz Başbakan ile birlikte gider misiniz?’ sorusuna şu yanıtı verdi: ‘Büyük mutluluk duyarım, onur duyarım. Elbette sadece 17 Aralık’ta değil, 17 Aralık’tan önce de Türkiye’nin yapacağı bütün çalışmalara biz katkı veriyoruz. Sayın Başbakan’ın uygun görmesi halinde hiç kuşkusuz 17 Aralık’taki çalışmalara ben de katılabilirim, ana muhalefet partisi olarak. Bu konuda ne gerekirse yaparız. Bu Türkiye’nin milli meselesi, tarihi meselesi. Bizim varlık nedenimiz Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak.’

Su ikram etti

Başbakan Erdoğan, TÜRMOB Genel Başkanı Mehmet Timur’un uzun konuşması sırasında susayınca, önündeki sehpadaki pet şişeye uzandı. Şişenin kapağını açan Erdoğan, bir jest yaparak kendi bardağından önce Baykal’ın bardağını doldurdu. 

hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:04

İLGİLİ HABERLER