KAYNAK : Haber Vitrini
HÜSEYİN EFE
KÜTAHYA - Kütahya İmam Hatip Lisesi'nde başörtülü oldukları gerekçesiyle derslere alınmayan 90 kız öğrenciden 30'u okulu bırakma kararı aldı.
Başlarını açmamakta direten 30 öğrenci, okuldan ayrılırken, başörtülü 60 öğrenci ise başlarını açarak derslere girdi.
Okullarına devam etmeme kararı alan başörtülü kız öğrenciler, kendilerine hukuk dışı bir uygulama yapıldığını ifade ederek "İmam Hatip Lisesi din ağırlıklı bir okul. İnancımız gereği başörtüsü takıyoruz. Okulun yönetmeliğinde kesinlikle başörtülü derslere girilmez diye bir şey yok. Hakkımızı hukuki yollardan arayacağız" dediler.
200 kız öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Kütahya İmam Hatip Lisesi'nde, ikinci ders yılının başlamasıyla birlikte, başörtülü öğrenciler sınıflara alınmamıştı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:42