BAYKAL:''MÜZAKERE TARİHİ VERİLMESİ KAÇINILMAZ''
İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'ye AB'ye üyelik müzakeresi için tarih verilmesinin kaçınılmaz hale geldiğini bildirdi.
Sosyalist Enternasyonal'in, Barış Demokrasi ve İnsan Hakları Komite Toplantısı'nın açılışında konuşan Baykal, Irak'ta büyük bir askeri müdahaleye rağmen barış ve güvenliğin hala sağlanamadığını, terörün daha tehlikeli bir nitelik kazandığını ve yaygınlaştığını söyledi.
Baykal, Irak'ta can güvenliğinin sağlanması ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, bu ihtiyacın, Irak toplumunun bütün kesimlerinin kabul edebileceği, uluslararası meşruiyeti olan bir güç ile sağlanması gerektiğini ifade etti.
Baykal, bir soru üzerine ''Türkiye'ye, AB'ye üyelik müzakeresi için tarih verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu yılın sonunda bunu bekliyoruz'' dedi.
11 Eylül'den sonra ortaya çıkan gelişmelerin, Türkiye'nin AB içinde yer tutmasının, dünya barışına ne kadar katkı vereceğini herkese gösterdiğini ifade eden Baykal, gelişmelerin Türkiye'nin AB ile bütünleşmesine destek verici nitelikte olduğunu ifade etti. Baykal, bu konuda umutlarının yüksek olduğunu ve olumlu gelişmeler beklediklerini kaydetti.