Gündem
  • 22.10.2008 16:15

BÖLÜCÜBAŞI'NIN DEVLETE BİR GÜNLÜK MALİYETİ NE KADAR?

Adem Yavuz Arslan, teröristbaşı Öcalan'ın devlete bir günlük maliyetini yazdı.

İşte o yazı:

Adada tek mahkum var ve bütün adanın etrafı tellerle çevrili. Elektronik güvenlik sistemi var. Tam 165 kamera aktif. Sadece 7 tane kamera Öcalan'ın tutulduğu koğuşta. Yatağından havalandırmaya her anı kayıt altında. Avukatlarla görüşmesi bile.

250'si subay olmak üzere 1000'e yakın askeri personel var ve Özel Tim askerleri her üç ayda bir değişiyor. Adada şehit yakını görevlendirilmiyor ve hem atamaları hem de görev yeri değişikliği gizli tutuluyor. Ada denizden de abluka altında. Teröristbaşının hücresine silah giremiyor. Yemekle ilgili tüm eşyalar tek kullanımlık. 15 günde bir uzman ekip sağlık kontrolü yapıyor.

Ortalama bir hesapla devlete günlük maliyeti 125 bin YTL. Maliyet tartışma konusu ama bir türlü bitmeyen spekülasyonlar sebebiyle Ankara'da 'Öcalan'ı F tipi'ne taşıma düşüncesini yüksek sesle dile getirmeye başladı. Öncelikle karmaşanın sona ermesi isteniyor. Çünkü İmralı'da şu anda Jandarma, Sahil Güvenlik, Adalet Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri olmak üzere 5 ayrı kurum görevli.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER