Gündem
  • 22.10.2008 16:22

''ERGENEKON'' DAVASINA YARIN DEVAM EDİLECEK

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk ve eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına yarın devam edilecek.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşması, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki duruşma salonunda yapılacak.
Dosyadaki sanık sayısının çokluğu ve güvenlik nedeniyle, aynı yerde görülmesi kararlaştırılan davanın yarınki duruşmasının saat 09.30'da başlaması bekleniyor.
Medyanın yoğun ilgisi ve yer darlığı nedeniyle davanın bundan sonraki duruşmalarına sadece 6 haber ajansından birer muhabir alınacak.
Hakim Köksal Şengün'ün başkanlığını yapacağı mahkeme heyetinin yanı sıra sanıklar ve avukatlar, izleyiciler ve Anadolu Ajansı ile diğer 5 haber ajansından birer muhabirin bulunacağı duruşma salonunda, daha kolay takibi açısından izleyicilere yakın olan bölüme bir LCD ekran konulacak.
Mahkeme heyetinin, duruşmanın başlangıcında önce reddi hakim talepleri konusundaki kararını açıklaması bekleniyor. Taleplerin reddi durumunda devam edilecek duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapılacak ve talep olması halinde iddianame veya iddianame yerine geçen belgelerin okunmasına geçilecek.
Salonun dar olması sebebiyle her sanığı en fazla 3 avukatın temsil edeceği duruşmada, önce tutuklu sanıklar ifade verecek. Bu sanıkların ifadesinin tamamlanması halinde, tutuksuz sanıkların ifadeleri için başka bir duruşma günü belirlenecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER