Spor
  • 18.7.2009 00:12

BÜLENT UYGUN : İNŞALLAH TURU GEÇERİZ

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika’nın RSC Anderlecht takımı ile eşleşen Sivasspor’da, teknik direktör Bülent Uygun, "İnşallah, turu geçen taraf biz oluruz" dedi

Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, RSC Anderlecht’in Belçika’nın önde gelen takımlarından biri olduğunu söyledi.
RSC Anderlecht’in Belçika Ligi’nde çok sayıda şampiyonluk yaşadığını, ayrıca 2 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nı, 1 kez de UEFA Kupası’nı kazandığını ifade eden Uygun, rakiplerinin kendilerinden 10 kat fazla bütçeye sahip olduğunu kaydetti.
Güçlü bir ekiple karşılaşacaklarını ifade eden Uygun, "Sivasspor olarak daha yolun başındayız. Son 4 yılda önemli başarılara imza attık. Elde ettiğimiz bu başarıları perçinlemek adına turu geçmek istiyoruz. İnşallah turu geçen taraf biz oluruz" dedi.
"İnananlar inandıklarını başarmışlardır" diyen Uygun, kendi oyun anlayışlarını sahaya yansıttıkları takdirde turu geçeceklerine inandığını söyledi. Uygun, deplasmanda oynayacakları ilk maçtan Sivas’taki ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmek istediklerini ifade etti.
Bu arada, Sivasspor’un Hollanda kampının 19 Temmuzda sona ereceği ve takımın Türkiye’ye dönerek, 28 ya da 29 Temmuzda RSC Anderlecht ile deplasmanda yapılacak ilk maça hazırlanacağı belirtildi.

SİVASSPOR’UN AVRUPA KARNESİ
Yıllarca 3 ve 2. liglerde mücadele ettikten sonra 2005-2006 sezonunda Turkcell Süper Ligi’e yükselen ve son 4 sezondur Süper Lig’de başarıyla mücadele eden Sivasspor, Avrupa Kupalarında bugüne dek 4 maç yaptı.
2007-2008 futbol sezonunu 4. sırada tamamladığı için geçen yıl Türkiye’yi UEFA İntertoto Kupası’nda temsil eden Sivasspor, bu kupada Karadağ’ın OFK Grbalj ve Portekiz’in SC Braga takımlarıyla 2’şer maç yaptı. UEFA İntertoto Kupası’nın 2. turunda OFK Grbalj takımını 2-2 ve 1-0’lık skorlarla eleyen Sivasspor, 3. turda SC Braga takımına 2-0 ve 3-0’lık skorlarla yenilerek kupadan elenmişti.
Sivasspor, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda RSC Anderlecht ile yapacağı maçla, tarihinin en önemli karşılaşmasına çıkacak.

ANDERLECHT’İN BAŞARILARI
Belçika Ligi’nde 30 şampiyonluğu bulunan RSC Anderlecht, Belçika’nın en başarılı futbol kulübü olarak dikkatleri çekiyor. Avrupa Kupalarında da aldığı başarılarla adından sıkça söz ettiren RSC Anderlecht, 2 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 2 kez Avrupa Süper Kupası, 1 kez de UEFA Kupası’nı kazandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER