Dünya
  • 1.5.2007 00:03

BUSH'TAN RUSYA'YI KIZDIRACAK AÇIKLAMA!..

ABD Başkanı George Bush, ABD'nin Avrupa'da konuşlandırılmak istediği füze kalkanı projesinin, Rusya'nın çıkarına olduğunu söyledi.
      Bush, AB liderleriyle yaptığı zirve sonrasında düzenlenen basın toplantısında, ''Niyetimiz, Rusya'ya bu sistemin Rusya'nın da katılmayı düşünmesi gereken birşey olduğunu söylemektir'' dedi.
      Rusya'ya hitaben, ''Gelecekte örneğin İran rejiminin füze atmasını engellemek için böyle bir sisteme sahip olmak çıkarınızadır'' diyen Bush, adı bir aşk skandalına karışan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz'in görevinin başında kalması gerektiğini ifade etti.
      AB dönem başkanlığını yürüten Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bush, ''Benim fikrim görevinin başında kalmasıdır'' dedi.
      Başkan Bush, Mısır'da 3-4 Mayısta yapılacak genişletilmiş Irak konferansında İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüşmesi halinde ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a, İran'a karşı sert bir tutum belirlemesi tavsiyesinde bulunduğunu da söyledi.
      Bush, ''İranlı muadili üzerine düşerse Condoleezza Rice kibar ama sert olacak'' dedi ve ABD'nin müzakere yapmayı kabul etmesi için İran'ın hassas nükleer faaliyetlerini askıya alması gerektiğini söyledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER