Gündem
  • 19.8.2009 14:07

'CAMBAZA BAK DERKEN ÖBÜRÜ MALI GÖTÜRÜYOR'

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin, açılım açıklamalarına, "Bu çözüm müdür, çözülmek midir?" diye tepki gösterip, "Bu mecliste çözülecektir. Hükümet suni gündem yaratıp, ülkenin gerçek sorunlarını hasıraltı ediyor. Cambaza bak derken, öbürü malı götürüyor" dedi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı toplantıda açılıma değinip, gazetecilerin sorularını cevaplandıran Süleyman Turan Çirkin, ülkenin aşa, devletin güçlü olmaya ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Terör sorunun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Çirkin, "Biz bunu ayrılıkçı terör örgütü gibi görüyoruz. Devletine silah çeken, insanını katledenlerin bir an önce yok edilmesi, bunların dağdan indirilmesi lazım. Bundan sonra varsa sorunumuz bu bir Türkiye sorunu olacak" diye konuştu.

Milli Güvenlik Kurulu'ndan (MGK) hangi karar çıkarsa çıksın parti olarak söylediklerinin arkasında olduklarını belirten Çirkin, "MGK'nın alacağı karar bizi bağlamıyor" yorumu yaptı. "Devletin bu konuda mutabakatı var" diyenlerin de, mutabakatta nelerin olduğunu, mutabakata varanların kimler olduğunun millete açıklanmasını isteyerek, şunları söyledi: "Açılımdaki gayeniz nedir? Cani Abdullah Öcalan'ın taleplerini mi uygulayacaksınız, kanı mı durduracaksınız, PKK'yı mı silahsızlandıracaksınız? Ülkeyi her düşünceye göre bölerek, laik anti laik çatışması, bölücü birleştirici çatışması, her konuda bir gerilim politikası takip ederek insanları kutuplara ayrıştıran AKP Hükümeti gerilimden besleniyor. Biz hükümetin Kürt açılımına karşıyız. Biz kürde karşı değiliz. Bunun ikisinin ayrılması lazım. Dili konuşmasında, ana dilini öğrenmesinde bugün de bir yasak konulmamış. Türk Devleti bir asimilasyon politikası gütmemiştir. Eğer gütseydi, kendini Kürt sayan, Kürt olan vatandaşlarımız çok az sayıda kalırdı. Bu süreç içerisinde kimse Kürtçesini unutmadı. Kürt kimliğini de kaybetmedi. Kürtçenin yasaklanması 80 ihtilalının 82 anayasanın getirdiği bir şeydir. O Cunta hareketiydi. Devrimciler de ülkücüler de bunun faturasını ödediler. Bir federasyona, bir ayrı devlet kurulmasına karşıyız. Teröre karşıyız. Bunu açık söylüyoruz. Silah zoruyla alamadıkları şeyi şimdi masada aldırtmayız da. Bir referandum yapılsa acaba bu Kürtlerin tamamını DTP mi temsil ediyor, PKK mı temsil ediyor? Aldıkları oy ortada söyledikleri nüfus ortada 20 milyondan aşağı düşürmüyorlar. Bize göre 10-12 milyon neyse bunun sayısı bu kadar kendini Kürt sayan vatandaşlarımız var. Buraya bakıyoruz DTP'nin aldığı oy 2 milyon 250 bin kalan 8-10 milyon kürdü kim temsil ediyor? Devletin birinci önceliği ilk önce bu silahları susturmaktır. ya güzellikle susarlar, ya zorla susarlar. Bu mesele bu mecliste çözülecek. Mecliste gerekli çoğunlukları yok ama suni gündem yaratıp, ülkenin gerçek sorunlarını hasıraltı ediyorlar. Cambaza bak derken, öbürü malı götürüyor. Sen elinde silah ülkemi bölmek istiyorsan Abdullah Öcalan'ın yol haritasını uygula bana diyorsan ona karşıyım." Çirkin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zaman zaman kendini yenileyen bir sistemin içerisine girdiğini belirten Çirkin, "Silahlı Kuvvetlerin bir görevi vardır, o görevini yapmak mecburiyetindedir. Bana göre de bugünkü tutumu daha iyi, hiç olmazsa sanki hükümetle kavga eder görüntü verip, hükümetin değirmenine su taşımaması bana göre daha iyi" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER