OKTAY ÖZDEN
ESKİŞEHİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Cevdet Selvi, AK Parti hükümetinin icraatlarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.
Eskişehir'de partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Selvi, hükümeti eleştirdi. AK Parti iktidarının başarısızlıklarını kamufle etmede türbanı kullandığını savunan Selvi, hükümetin bir yılının boşa gittiğini ileri sürdü. Selvi, iktidarın mevcut iç ve dış borçlara kısa sürede 30 milyar doların üzerinde yeni borç yüklemesine tepki gösterirken, son günlerde çeşitli kesimlerin yaptığı eylemleri, ''bardağı taşıran son damlalar'' olarak nitelendirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da sert bir şekilde eleştiren Cevdet Selvi, ''Devlet adamı ve başbakan olmak olgunluk, ciddi özellikler ister. Ülkenin geleceğinden sorumlu olan çevrelerin uyarı ve eleştirilerine, bozuk üslupla hakaret eder gibi karşılık verip, delikanlılık pozuyla ifade etmesi hoş değil. Başbakanlara yakışan tavrın olması lazım. Çiftçiye ''Bana mı sordun'', işçiye ''Çekin gidin'' diyor. Oyları bunlardan aldın. Emekliyi tanımazsan, böyle sorumlu devlet adamı olabilir mi? Elimizde seçim bildirgeleri, programları ve acil eylem planları var. Bunu dahi unuttu. Bizim insanımız, oy veren kesime arkasını dönenleri affetmez. Muhalefetten şikayet eder, bizim sorumluluk duygumuz ile istismar edecek hale geldi. Ama, ormanları satamıyor. Askeri haksız yere götürüp orada kırdıramıyor. İç tüzüğü düşüremiyor. Ek vergiyi keyfine göre koyamıyor. CHP, bu konuda üzerine düşeni şovsuz, inanarak yapıyor'' dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, Başbakan Erdoğan'ın ''Irak'a asker göndereceğiz'' şeklindeki sözlerini hatırlatarak, ''Bu sözüyle Türkiye'yi karıştırdı. Meclis'te bütün uyarılara rağmen bu kararı aldı ve ortada kaldı. Geçici Irak hükümetine söz geçiremeyen ABD, bizimkileri istediği saatte, istediği gibi yönlendirmektedir'' diye konuştu.
Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Selvi, 35 yıldır solda birliğin sağlanması gerektiğini izah ettiklerini kaydederek, şunları söyledi:
''Her seçim arifesinde bu gündeme gelmektedir. Bunun pratikte çok ciddi yararı yoktur. Solda birliğin adresi, 3 Kasım'da verildi ve bu CHP'dir. Solda birlik, yukarıdaki bir takım üst düzey yöneticilerin anlaşmasıyla değil, halkın sandıkta bir araya gelmesiyle anlam ifade eder. Bu somut olarak ortaya kondu. Seçim arifelerinde söylenen sözler çok yararlı olmamaktadır. CHP, Türkiye'nin partisidir. AK Parti'nin alternatifidir. Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olması için vazgeçilmez bir partidir. Bu bakımdan 'solda birlik' diyenlerin, ülke için Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek vermeleri gerektiğinin bilincinde olacaklarına inanıyorum.''
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:01