Gündem
  • 13.8.2008 10:38

CHP SOLA DÖNÜYOR!

Halktan kopuk siyaset izlemek ve soldan uzaklaşmakla suçlanan CHP, parti programını değiştirmek için düğmeye bastı. Algan Hacaloğlu’nun hazırladığı taslakta ‘sol söyleme’ ağırlık verildiği bildirildi


CHP, 14 yıllık parti programını değiştirmek için harekete geçti. 170 sayfalık taslak program, Genel Başkan Deniz Baykal’a sunuldu. Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu’nun koordinatörlüğünde hazırlanan taslak program, bugün toplanması beklenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) gündemine geleceği belirtiliyor. Bu ay içinde MYK toplantılarında tartışılacak olan program, Parti Meclisi’nde son bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Ardından da sonbaharda yapılacak program kurultayı ile kamuoyuna açıklanacak.

Uzun süredir halktan kopuk siyaset izlemekle ve soldan uzaklaşmakla eleştirilen CHP’nin programında yeniden sol söylemlere ağırlık verdiği belirtiliyor. CHP’nin vurgu yaptığı bir başka unsur ise Avrupa Birliği hedefi olacak. Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri, sosyal devlet, emek, paylaşma gibi unsurlara yer verilen taslakta, Avrupa Birliği, Atatürk ilke ve devrimleri, altı ok, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi konularına da atıflar yapıldığı öğrenildi.

AVRUPA SOLU İNCELENDİ

HACAMOĞLU, star’a yaptığı açıklamada, taslak programı kendisinden başka sadece Baykal’ın gördüğünü belirterek, içerikle ilgili ayrıntının yetkili kurullarda görüşülmesinden sonra netleşeceğini söyledi. Partinin yeni programında sol değerlere vurgu yapıldığını aktaran Hacaloğlu, program hazırlanırken Avrupa’daki sosyal demokrat parti programlarının incelendiğini de ifade etti. NEŞE SARIDOĞAN


Ege turuna çıktı


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eşi Olcay hanım ile Ege tatiline tatile çıktı. Kısa süre önce anjiyo olan Deniz Baykal kendi otomobiyle çıktığı tatilde Göcek’te mola verdi. Göcek’te deniz kıyısındaki bir restoranda kısa süre dinlenen CHP lideri Baykal ardından Göcek Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Recep Şatır ile bir süre sohbet etti. Başkan Şatır’ın makam odasında partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Baykal, daha sonra kendi kullandığı özel otomobili ile Gökova’ya geçti. Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, Deniz Baykal’ın Göcek ziyaretinin kısa süreli olduğunu belirtip, ‘Kendi arabasıyla eşi ile birlikte tatile çıkmış Göcek’te kısa süreli yorgunluk attıktan sonra Gökova’ya geçti’ diye konuştu. ERDOĞAN CANKUŞ


Gözler bu maddelerde

CHP’nİn yeni parti programında en çok merak edilen konular arasında Anayasa değişiklikleri, Anayasa Mahkemesi’nin yapısı, YÖK, Yüksek Askeri Şura Kararları gibi konular bulunuyor. l YENİ ANAYASA: AK Parti’nin 1982 Anayasasının tümüyle değiştirilmesi önerisine karşı çıkan CHP, mevcut parti programında yeni bir anayasaya olan gereknimimin altını çizmişti. l YÖK KALKACAK: AK Parti’nin YÖK Yasası’yla ilgili teklifine destek vermeyen CHP programında ‘CHP, köklü bir üniversite reformu yapacak’ demişti. 

GENELKURMAY MSB’YE BAĞLANMALI: Askerle hükümet arasında yakın ilişki olduğu iddiasında bulunan CHP parti programında ise, Genelkurmay’ın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması gerektiğini savunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:08

İLGİLİ HABERLER