Gündem
  • 29.8.2004 00:38

CHP'DE MUHALİF HAREKET HIZ KAZANDI...

HASAN ESEN
ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 3 milletvekilinin ihracının ardından ilk kez bir araya gelen ve kendilerini 'İktidara Yürüyüş Hareketi' olarak adlandıran muhalifler, parti içinde olduğunu ileri sürdükleri 'antidemokratik uygulamaları' halka şikayet etmek için Anadolu'ya açılma kararı aldı. İhraç edilen milletvekillerine de sonuna kadar destek verilmesi konusunda uzlaşan muhalifler, bir bildiri hazırladı.
Ankara TESK Otel'de saat 12.00'de basına kapalı olarak başlayan toplantı, yaklaşık 9 saat sürdü. Edinilen bilgilere göre, toplantıda ihraç edilen milletvekillerine sonuna kadar destek kararı çıkarken, tüm muhalif milletvekili ve delegelerin Türkiye genelinde çalışma yapması kararlaştırıldı. Muhaliflerin sözcülüğüne bir süre önce Parti Meclisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Hakkı Akalın seçildi. 15 milletvekilinin katıldığı toplantıda, tüm vekillerin yanı sıra bazı delegeler de söz aldı. Partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekilleri Hasan Aydın ve Ahmet Güryüz Ketenci ile Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay da söz aldı. İhraç edilen milletvekilleri kürsüde, kendilerine büyük haksızlık yapıldığı iddiasını sürdürdüler. Vekiller ayrıca, söz konusu kararla ilgili hukuk mücadelesi başlatacaklarını vurgularken, bu konuda diğer vekillerden tam destek aldılar.
Konuşmaların ardından, ortak bir bildiri üzerinde uzlaşmaya varıldı. Bildiride, bütün Anadolu'nun muhalif milletvekili ve delegeler tarafından dolaşılacağı, CHP'nin durumunun tüm halka ve sivil toplum kuruluşlarına anlatılacağı kaydedildi. Bildiride, "Yönetimin antidemokratik uygulamaları halkımız tarafından bilinmelidir. Partideki en küçük yanlışlar bile anlatılmalıdır" denilirken, İktidara Yürüyüş Hareketi'nin çalışmalarını daha da heyecanlı bir şekilde sürdüreceği, yeni ihraçlar olsa bile mücadeleye devam edileceği ifade edildi. Hazırlanan bildiri, yarın yapılacak basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. Toplantı, bir süre önce CHP'den istifa eden Mardin Milletvekili Muharrem Doğan'ın sahibi olduğu Royal Otel'de gerçekleşecek.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER