Gündem
  • 30.12.2023 23:00

CHP'li Ali Mahir Başarır Süper Kupa üzerinden 'sokak' çağrısı yaptı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Suudi Arabistan'da çıkan 'Atatürk' krizi nedeniyle iptal edilen Süper Kupa finaline ilişkin yaptığı açıklamada, 'sokak' çağrısında bulundu. Yaşananlardan iktidarı sorumlu tutan Başarır, "Bundan sonra bunun hesabını gerek Meclis’te gerek sokaklarda hep beraber soracağız." diye konuştu.

Dün oynanacak Süper Kupa müsabakası öncesi, Suudi yönetiminin aldığı kararda 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne izin verilmeyeceği öne sürülmüştü.

İki kulüp yetkilileri, milli hassasiyetlerden ödün vermeyeceklerini söyleyerek, Suudilerin kararından dönmemesi halinde maça çıkmama kararı alacaklarını söylemişlerdi.

Süper Kupa maçı iptal oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçının, organizasyondaki 'bazı aksaklıklar nedeniyle' ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu, takımlar gece saatlerinde Türkiye'ye döndü.

Turkcell Süper Kupa müsabakası öncesi yaşanan olayların ardından Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri aldıkları ortak karar neticesinde Süper Kupa'ya çıkmıyor. Final karşılaşması oynanmayacak. Fenerbahçe ve Galatasaray kafilesi bu sabah İstanbul'da olacak.

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Süper Kupa üzerinden 'sokak' çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Suudi Arabistan'da yaşananlar üzerinden yaptığı açıklamada, 'sokak' çağrısında bulundu.

Yaşananlardan iktidarı sorumlu tutan Başarır, "Bundan sonra bunun hesabını gerek Meclis’te gerek sokaklarda hep beraber soracağız." diye konuştu.

FETÖ de benzer bir çağrı yaptı

Terör örgütü FETÖ firarisi Emre Uslu da geride kalan gün Arabistan'da Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinin iptali sonrası paylaşımında, 'sokak çağrısı' yapmıştı.

"GS-FB maçı Gezi’den bu yana bu rejime karşı girişilen en büyük sivil direniştir." diyen Uslu, "Arkası gelir umarım" ifadelerini kullanmıştı.

 


 

Güncellenme Tarihi : 30.12.2023 20:47

İLGİLİ HABERLER