Gündem
  • 30.4.2014 16:23

'Çocuklarımıza çığlık atmayı öğretmemiz gerekiyor'

Bakan İslam, "Annelere çok basit bir şey önerebilirim buradan. Çocuklarımıza çığlık atmayı öğretmemiz gerekiyor. İstemedikleri bir teklifle ya da zorlamayla karşılaştıklarında çocuklarımızın etraftakileri haberdar edebilmesi için çığlık atabilmeleri gerekiyor kendilerini koruyabilmek için" dedi.

CİNSEL SALDIRI VE CİNSEL İSTİSMAR SUÇLARIYLA İLGİLİ DÜZENLEMELER İÇEREN KANUN TASARISI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, cinsel saldırı ve cinsel istismar suçlarıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun tasarısına ilişkin, "Cinsel suç işleyen failin gerekirse tedavi edilmesini gündeme getiriyor. Kastrasyon (kısırlaştırma) denilen madde bu. Ama bir kastrasyon değil. Orayı düzeltmek isterim. Bu bir kastrasyon cezası değil. Bir ceza uygulaması değil, bir tedavi uygulaması. Eğer fail hasta olduğu için bu eylemi uyguluyorsa tedavi edilmesi gerekir. Yasa bunu düzenliyor" dedi.

YENİ DÜZENLEMEYLE BU CEZALAR SON DERECE ŞİDDETLENDİRİLİYOR
Bakan İslam, "Tacize, tecavüze uğramış çocuğun ruh sağlığı bozuldu mu diye, defalarca muayene edilmesi söz konusu. Yasayla bu ortadan kaldırılıyor. Veli, vasi, koruyucu ve akrabaların çocuklara karşı işlediği cinsel suçlarda mevcut yasalarda yarı oranında artırımı söz konusu. Ama yeni düzenlemeyle bu cezalar son derece şiddetlendiriliyor. Her türlü cinsel suçun karşısında teklif edilen ceza oranında belli oranda artırımlar var. Zorla evlendirilmelerin suç kapsamına alınması yasada bir madde olarak düzenleniyor" dedi.

ÇOCUKLARIMIZA ÇIĞLIK ATMAYI ÖĞRETMEMİZ GEREKİYOR
Bakan İslam, "Annelere çok basit bir şey önerebilirim buradan. Çocuklarımıza çığlık atmayı öğretmemiz gerekiyor. İstemedikleri bir teklifle ya da zorlamayla karşılaştıklarında çocuklarımızın etraftakileri haberdar edebilmesi için çığlık atabilmeleri gerekiyor kendilerini koruyabilmek için" dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN TÜM SORUNLARIYLA İLGİLENMEMİZ GEREKİYOR
Bakan İslam, "MEB müfredatında derslerin konuların daha da yaygınlaştırılması ve çocuklara bir takım temel eğitimlerin verilmesi gerekiyor. Temel eğitimlerin ana noktasının çocukların kişisel güvenliklerinin kendilerinin sağlamasını kolaylaştırmak ve hazırlamak olacak. Şefkat duygusuyla bir yabancının peşine takılmaktan çocuklarımızı korumamız gerekiyor. Çocuklarımızın tüm sorunlarıyla ilgilenmemiz gerekiyor. Çözebilme ihtimalimiz olsa da olmasa da" diye konuştu.

ÇOCUKLARIN YABANCI İLE YAKINLIK MESAFESİNİ ÖĞRENMELERİ GEREKİYOR
Bakan İslam, "Eğitim sistemi dışında kalan kız çocuklarının tespit edilmesi programını başlatıyoruz. Bunları takip edeceğiz. Eğitime devam etmesini sağlayacağız. Eğitim sistemi içerisinde kalması gereken bir çocuk elbette yasa dışı bir evliliğin kurbanı olmayacaktır, olamayacaktır. Onun için 4+4+4 eğitim sistemini erken yaşta ve zorla evlilikler konusunda bir argüman olarak kullanmaya son derece kararlıyız. 2014 yılı sonuna kadar bu konudaki bütün çalışmaları tamamlayacağız ve çocukların sistemden çıkmasına mani olabilecek
bütün önlemleri Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı alacaklar. Çocukların yabancı ile yakınlık mesafesini öğrenmeleri gerekiyor. Bu bir eğitim. Ama anlaşılan biraz daha yaygınlaştırmamız gerekiyor. Mesela biz bakanlık olarak ailelere bugünden itibaren böyle bir eğitim vermeyi tasarlıyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:35

İLGİLİ HABERLER