Gündem
  • 13.9.2009 15:40

'DAĞA ÇIKMAK İSTEYEN VARSA ÇIKABİLİR'

Ankara Polatlı'da toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında gündeme ilişkin konulara değindi.

MİLLETİMİZİ İLLEGAL ÖRGÜTLERDEN KURTARMAMIZ LAZIM

Erdoğan: Buradan özellikle bir konuya ayrıca değinmek istiyorum. Terörten beslenenler var. Kimse şehitlerimiz üzerinden istismara kalkışmasın. terörle mücadele konusunda attığımız adımlar var. Bunun yanında Milli Birliğimize yönelik attığımız adımlar var. Başlattığımız bir demokratik açılım sürecimiz var. Dağdan burayı özellikle o mücadeleyi verirken şehit olan Ay- Yıldızlı tabutlar geldikçe birilerinin sevinmesini mi istiyor? Yoksa bu işi durdurarak artık Hamdolsun demeyi mi bekliyor? Aramızda bir barışın birliğin kardeşler arasındaki dayanışmanın olmasını istiyorsak bu illegal örgütleri yalnız başına bırakmamız lazım. Milletimizi onlardan koparmamız lazım. Bunu başarmamız lazım. O yüzden biz demokratik açılım dediğimiz zaman, milli birlik dediğimiz zaman çok rahatsız oluyorlar. Kanlı terör piyasasında rantları azalacağı için feryat ediyorlar.

Hükümetin başlatmış olduğu 'Demokratik açılım' sürecini sert bir dille eleştiren ve 'Dağa çıkarız' diyerek karşı çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için Başbakan Erdoğan şunları kaydetti;

DAĞA ÇIKMAK İSTEYEN VARSA ÇIKABİLİR

Onun için mücadeleye devam edeceğiz. Bu süreci tahrik etmek, sabote etmek isteyenler olacak, direncimizi ölçmeye yeltenecekler ama biz sabırla soğuk kanlılıkla bu süreci inşallah tamama erdireceğiz. Biz bu süreci siyasi hesaplarla yapmıyoruz. Bunu bir devlet meselesi bir millet meselesi olarak görüyoruz. Sorunu bu hale getiren zihniyetin milletimizin huzurunu ortaya koyması mümkün değil. Niçin şimdiye kadar birşey yapılmadı. Neden durum buraya geldi. Eğer gerekli tedbirleri yapmış olsaydınız bu hale gelir miydi? Atmadınız, şimdi biz atıyoruz rahatsız oluyorsunuz. Sadece olmaz diyorsunuz yokuş gösteriyorsunuz. Bu ülkenin birliğine katkınız varsa buyrun diyoruz. Öneriniz ne bunu söyleyin diyoruz. Halkımız çözüm istiyor netice istiyor ne söylüyorsun söyle diyor. Bakanıma randevu vermiyor. Bu işi oturarak konuşacağız siz bunları engellerseniz nasıl çözeriz. Var mı çözümün 'Efendim biz dağa çıkacağız' buyur çık. Biz kimseye engel olmuyoruz.

BİZİM MUHATABIMIZ MİLLETTİR BAŞKA KİMSE DEĞİL

Sevgili kardeşlerim Türk olan kardeşime Kürt kardeşimin saygısı, Kürt kardeşime Türk kardeşimin saygısı muhakkak olacak. Hangi etnik unsurdan olursa olsun hepimiz birbirimize saygı duyacağız. Etnik yapı sonradan kazanılmış bir yapı değildir. Sonradan bu sipariş edilmiyor. Sonradan sipariş edilerek insanlar Kürt, Laz olmuyor doğarken oluyor. Yaradan öyle yaratıyor. Ama Yunus'un diliyle biz yaratılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Polatlı'dan daha güzel örnek arayan boşuna arar. Polatlı'yı bu seviyelere taşıyan buradaki dostluk, kardeşlik, akrabalıktır. Polatlı aynı vatan toprak üzerinde birbirine kenetlenen bu seviyeleri yakalamıştır. Geri adım atmayacağız. Milletimizin desteği ile bu süreci hayırlı bir sonuca ulaştıracağız. Bizim muhatabımız millettir başka kimse değil.

BAYKAL VE BAHÇELİYE LAF YETİŞTİRMEK İÇİN UĞRAŞMAYACAĞIM

Küresel ekonomik kriz Türkiye'de de gerileme sürecine girdi. İkinci çeyrek büyüme oranı yine negatif ama bir önceki döneme göre olumlu seyir izliyor. Kısa zamanda krizin etkilerinden kurtulacak Türkiye'yi parlayan yıldız yapma yolunda devam ediyoruz. İçerde birbirimizle uğraşmayalım istiyoruz. Ben Sayın Baykal ve Bahçeli'ye cevap yetiştirmekle uğraşmayacağım. Onlar varsın bizlere hakaret etsinler biz yolumuza devam edeceğiz. Milletim benim herşeyi çok iyi biliyor. Bu konularda neler yaptığımızı da çok iyi biliyor. Türkiye demokrasinin standartlarını yükseltti. Türkiye ulaşılamaz gibi görünen hedefleri yakaladı.

Bu hızlı tren Türkiye'nin aklından geçiyor muydu? Şimdi İstanbul etabı bitiyor. Ankara - İstanbul arası 2,5 saate düşüyor. Bunlar aynı kararlılıkla devam ediyor edecek. Yeterki biz huzurumuzu dostluğumuzu kardeşliğimizi pekiştirelim. İşte o zaman önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER