DERS KİTAPLARINDA AKLA ZİYAN HATALAR!..
MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan ve 2005- 2006 eğitim- öğretim yılında okutulan ve 5 yıl daha okutulacak ders kitaplarında birçok bilimsel ve maddi hatalar bulunduğunu açıkladı.MHP genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Şefkatli, AKP iktidarının, eğitim sorunlarını çözüme kavuşturmak yerine, yeni sorunlar eklediğini ileri sürdü. Şefkatli, ücretsiz ders kitapları dağıtımının yapılamadığını, birçok branşta öğretmen açığı bulunduğunu, öğretmenlerin ek iş yapmadan geçinemez hale geldiğini söyledi.
‘KİTAP HORTUMU’
Bakanlığın ücretsiz dağıttığı ders kitaplarıyla kendisine yeni bir ‘rant alanı’ yarattığını savunan Şefkatli, bakanlığın, özel yayın evlerinden yarı fiyatına alabileceği kitapları, 70 trilyon lira fazladan ödeyerek satın aldığını iddia etti. Şefkatli, “AKP iktidarı kitap horcumluğu yapmıştır'' diye konuştu.
AKP’nin, acil eylem planında eğitimle ilgili sorunları 20 ana başlık altında topladığını belirten Şefkatli, ancak bunlardan yalnızca müfredat ve bakanlığın fiziki mekanlarının yeniden yapılandırılması konuları üzerine eğildiğini söyledi. Şefkatli, ücretsiz ders kitaplarıyla ilgili yolsuzluk iddialarına cumhuriyet savcılarının el koymasını isteyerek Milli Eğitim Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini kaydetti.
‘ATATÜRK'ÜN BABASININ FOTOĞRAFINI YALNIŞ BASMIŞLAR’
İlköğretim birinci sınıf ‘Okuma- Yazma Öğreniyorum’ ve ‘Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı’nda, Atatürk’ün Şam’da 30'uncu Süvari Alayı'nda görevliyken çekilmiş fotoğrafının, babası Ali Rıza Efendi’nin fotoğrafı olarak basıldığını basın mensuplarına gösteren Şefkatli diğer hataları şöyle sıraladı:
“Mimar Sinan heykelinin İbni Sina’nın heykeli olarak fotoğrafı basılmış. Fransa’daki Versay Sarayı Türkiye’de gösterilmiş. Bunların yanı sıra birçok harf ve imla hataları, pedagojik açıdan sakıncalı kavramlar bulunmaktadır. İlköğretim 5'inci sınıf ders kitabında, ‘Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim’ başlıklı konuda, vücuttaki kan dolaşımı,‘vücudumuzda tabancanın tetiğindeki gibi bir pompa olmasaydı kan, damarlarımızda hareket edemezdi’ cümlesiyle anlatılmıştır. Yani çocuklarımız, vücutta kanın nasıl dolaştığını öğrenmek için önce tabancanın nasıl çalıştığını öğrenmek zorunda.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:31