Spor
  • 9.7.2009 15:28

DÜNYANIN EN GOLCÜ KALECİLER SIRALAMASINA TÜRKİYE'DEN İVANKOV GİRDİ

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), bugün yaptığı değerlendirme sonrası tüm zamanların en golcü kalecilerini açıkladı.

Merkezi Almanya'da bulunan IFFHS'nin, 1888-2009 yılları arasını kapsayan en golcü kaleciler araştırmasında, kalecilerin oynadıkları uluslararası kupa ve ulusal lig maçları göz önüne alındı. Listede Güney Amerikalı kalecilerin zirveyi paylaşması ise dikkat çekti.

Tüm zamanların en golcü kalecilerinin açıklandığı listede, Brezilya'nın Sao Paulo takımında forma giyen ve serbest vuruştan attığı gollerle dikkat çeken Rogerio Ceni 83 golle zirvede yer alırken, futbola nokta koyan Paraguaylı Jose Chilavert 62 golle 2, Kolombiyalı Rene Higuita ise 41 golle 3. sırada yer aldı.

Süper Lig'de Bursaspor forması giyen Dimitar Ivankov da, tamamı penaltıdan olmak üzere kaydettiği 34 golle listede 6. sırada yer alırken, halen faal sporcular içinde Rogerio Ceni ve Johny Vegas'tan sonra en golcü üçüncü kaleci olarak listelendi. Bulgar kaleci aynı zamanda listede yer alan en golcü Avrupalı kaleci olmayı başardı.

İşte tüm zamanların en golcü kalecileri; KALECİ / TAKIMI / ÜLKESİ / GOL 1.Rogerio Ceni / São Paulo FC / Brezilya / 83 2.José Chilavert* / CA Peñarol Montevideo / Paraguay / 62 3.René Higuita * / CS Deportiva y C de Pereira / Kolombiya / 41 4.Jorge Campos* / Puebla FC / Meksika / 40 5.Johnny Vegas / Cienciano del Cusco / Peru / 37 6.Dimitar Ivankov / Bursaspor / Bulgaristan / 34 7.Álvaro Alfaro / CD Atlético Balboa / El Salvador / 31 8.Hans-Jörg Butt / FC Bayern München / Almanya / 28 9.Marco Cornez* / Deportes Iquique / Şili / 24 10.Dragan Pantelic'* / Radnicki Nis / Yugoslavya / 22 11.Zarko Lucic* / FK Mladost Podgorica / Karadağ / 21 Nizami Sadigov* / Turan Tovuz / Azerbaycan / 21 Not: * işaretli kaleciler futbolu bıraktılar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:23

İLGİLİ HABERLER