Spor
  • 9.7.2009 15:29

ESKİŞEHİRSPOR'UN BATUHAN ISRARI SÜRÜYOR

Tesislerde basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, Bolu'da yaptıkları hazırlık kampı ile transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalımbay çok verimli hazırlık dönemi geçirdiklerini, transfer de ise yanlış yapmamak için aceleci davranmadıklarını belirtti. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan kiralık olarak gelen Batuhan Karadeniz'i almak istediklerini ifade eden Çalımbay şöyle konuştu: "Bizim amacımız Eskişehir'in geleceğini garanti altına almak. O yüzden genç arkadaşlarımıza çok güveniyoruz. Anderson alacakları için FIFA'ya başvurunca kulübümüzden bütün ilişkisi kesilmiştir. Onun yerine de bir oyuncu almak istiyoruz. Çok iyi bir stoper alacağız. Orta sahaya çok acele etmeden, kaliteli bir oyuncu düşünüyoruz. Batuhan Karadeniz'i almak için hala uğraşıyoruz. Fenerbahçe'den Burak ile de görüşmeleri sürdürüyoruz. Gerçekten iyi oyuncu. Gelirse seviniriz. Transferlerimizi bitirdiğimiz zaman takımın çok çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum."

Oynayacakları hazırlık maçlarının sonuçlarının bir önem taşımadığını söyleyen Çalımbay, fikstür avantajı diye birşeye inanmadığını söyledi. İyi bir hazırlık dönemi geçirip lige hazır hale gelmek istediklerini kaydeden Çalımbay şöyle dedi: "Lige iyi başlamamız için hazırlık dönemini iyi geçirmemiz gerekiyor. Transferi tamamladığımız zaman Almanya'ya giderek orada 3 hazırlık maçı yapacağız. Oynayacağımız hazırlık maçlarının sonuçlarının benim için hiçbir önemi yok. Şu anda tek hedefimiz deplasmanda oynayacağımız Manisa maçı. Dileğimiz Eskişehirspor'un geçtiğimiz yıl yaşadığı sıkıntıları yaşamadan bu sezonu çok iyi şekilde geçirmesidir. Yönetim ve bizler elimizden gelen herşeyi yapıyoruz Ben fikstür avantajı diye bir şeye inanmıyorum. Takım istikrarı, yakaladığı hava ve lige iyi başlamak çok önemli. Geçtiğimiz sezon bunu gördük. Eğer Fenerbahçe, Galatasaray, Sivas ve Trabzon içerideki maçları kaybetmeselerdi belki şampiyon olacaklardı."

Transfer piyasasının son günlerde çok hareketlendiğine dikkat çeken Çalımbay, "Diğer takımlarla aramızda büyük uçurum var. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a bir bakın. Mehmet Topuz'a, Ferrari'ye verdikleri para ile biz bütün takımı kurarız. Engin Baytar'a da Trabzonspor'da başarılar diliyoruz. Ona her zaman kapımız açıktır. Geçtiğimiz sezon bize çok büyük katkısı oldu" diye konuştu

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:23

İLGİLİ HABERLER