ECEVİT: ''ALEVİ BEKTAŞİLİK TARİKATÇILIĞIN ÖTESİNDE İNANÇ VE KÜLTÜR BİRİKİMİDİR''
KAYNAK : Haber Vitrini
İSTANBUL - Başbakan Bülent Ecevit, Alevi Bektaşiliğin tarikatçılığın da, mezhepçiliğin de ötesinde bir inanç ve kültür birikimi olduğunu belirterek, ''Bunun bilincine varılmasına katkıda bulunmak için Nevşehir'de bir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurulması yararlı olacaktır'' dedi.
Ecevit, Alevi Bektaşi Kuruluşları Birliği'nce Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen ''Bin Yılın Türküsü'' programını izledi.
Ecevit, burada, yaptığı konuşmada, Alevi Bektaşi kuruluşlarını, ''Bin Yılın Türküsü''nü halk ozanlarının sazıyla, sözüyle ve sanatıyla canlandırmalarından dolayı kutlayarak, bu şölene kendisi ve eşi Rahşan Ecevit'i çağırdıkları için teşekkür etti.
İşadamı Adnan Polat'ın konuşmasında, bir özlemi, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin kurulmasını dile getirdiğini kaydeden Ecevit, kendisinin de bunu bu yıl Ağustos ayındaki Hacı Bektaş törenlerinde açıkça ilan ettiğini hatırlattı. Ecevit, ''Bunu amaç olarak benimsiyoruz ve inşallah elimize fırsat geçerse bu üniversiteyi mutlaka gerçekleştireceğiz'' dedi.
Toplantıya dünyanın dört bir yanından katılanları sevgiyle andığını dile getiren Ecevit, özellikle AB ülkelerinden olanlara şükranlarını sundu. Ecevit, ''Çünkü onlar, Türkiye'nin AB'de yer almasında öncülük eden yurttaşlarımızdır'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:18