Şirin’in katılımı dolayısıyla Anavatan’da herhangi bir tören düzenlemedi. Şirin, TBMM Başkanlığına da gerekli başvuruyu yaparak Anavatan’a katılımını resmileştirdi.
Konuyla ilgili olarak ANKA’nın sorusunu yanıtlayan Şirin, ''''Bugün yönetim kurulu var, genişletilmiş başkanlık divanı toplantıları var formu doldurdum ve hemen toplantılara girdim. Herşeyi konuşuyoruz, zira Anavatan’ın, Meclis açıldıktan sonra Anamuhalefet görevi yapma gayreti var. Bundan sonra anamuhalefet Anavatan’dır, ben de bunun parçasıyım. Parti içi demokrasi arayan milletvekili arkadaşlarımız varsa onları da Anavatan’a davet ediyorum'''' şeklinde konuştu.
ANAVATAN GRUBUNA 4 KALDI
Şirin’in katılımıyla Anavatan’ın milletvekili sayısı 16’ya çıktı. Bugün itibariyle TBMM’deki sandalye dağılımı şöyle oldu: AKP: 355, CHP: 158, Anavatan: 16, Bağımsız: 8, DYP: 4, SHP: 4, HYP: 1, Toplam: 546
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:16