DEVLET ARIK
ANKARA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin yasadışı terör örgütü İBDA-C'nin kurucusu olduğunu iddia eden CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz hakkında 100 milyar liralık tazminat davası açtığını açıkladı.
Topuz'u '1970 model bir siyasetçi' diye nitelendiren Erdoğan, CHP'nin çürük bir zeminde siyaset yaptığını, bu zeminin 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerle birlikte çökeceğini söyledi. AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz'un iddialarına sert mesajlarla cevap verdi.
CHP'nin sahaya taş atarak siyaset yaptığını belirten Erdoğan, "Bizi kendi alanlarına çekmek istiyorlar" dedi.
Siyaset üretmeyenlerin, halka yaslanmayanların 3 Kasım seçimlerinin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen güz yaprakları gibi dökülmeye devam ettiklerine işaret eden Erdoğan, "Geçen zamana rağmen enkaz altında kaldıklarının farkında bile değiller. Sığ, çatışmacı, düzeysiz ve karalamaya yönelik bir siyaset anlayışı ile, sahaya taş atarak bizi kendi alanlarına çekmeye çalışıyorlar. Ama biz onlarla aynı kulvarda değiliz, aynı dili kullanmıyoruz. Kimi siyasetçiler bataklıkta çırpındıkça batıyorlar. Bu çırpınmanın farkında bile olmayan bu tipler kişisel çıkarlarını toplumun çıkarlarının önünde tutuyor" tepkisini gösterdi.
Erdoğan, hakkında çıkan iddiaların asılsız ve iftira niteliği taşıdığını belirterek, "İstemeye istemeye söylüyorum. 1970 model bir siyasetçi ortaya çıkarak son günlerde yaşanan terör olaylarını bahane ediyor ve şahsımla ilgili hiçbir dayanağı olmayan, tamamen asılsız iddialar ortaya atıyor. Sadece şahsıma iftira atmakla kalmıyor, millete ve milletin değerlerine hakaret ediyor. Bu seviyesiz siyaset tacirlerine ilk ve son kez sesleniyorum. Şahsımla ilgili iddialar tamamen hezeyandır. 1970'li yılların çatışmacı siyaset anlayışından kalan bir hezeyandır. Bu siyasetçileri milletin vicdanı ile başbaşa bırakıyorum" diye konuştu. Erdoğan, CHP'li Topuz hakkında bugün 100 milyar liralık manevi tazminat davası açtığını açıkladı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:11