PEKİN - AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Türk Cumhuriyetleri gezisinin ardından çıktığı Uzakdoğu gezisinin ilk durağı Çin'de temaslarına başladı.
Sabah saatlerinde Pekin'e inen Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Türk-Çin İş Konseyi toplantısına katıldı. Tercüman krizinin yaşandığı toplantıda Erdoğan, ''Yabancı sermayeyi çekme konusunda takdir ettiğimiz Çin yönetiminin kararlılığı bizin için örnek olmuştur'' dedi.
Erdoğan, daha sonra aynı binadaki fındık tanıtım programına katıldı.
Fındığın Türkiye için önemli bir gıda olduğuna işaret eden Erdoğan'ın, ''Fındık enerji verir'' sözleri, salonda uzun süre alkışlanarak, gülüşmelere neden oldu.
Erdoğan, daha sonra, Çince'de ''vitamin değeri yüksek yemiş'' anlamına gelen Wei Zhen Guo ismini bulan bir Çinli kıza ödül verdi.
Öte yandan simültane çevirilerdeki yetersizlik nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşandı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:08