Gündem
  • 7.5.2006 15:09

ERDOĞAN: ''ÇOCUKLARI İSTİSMARA DEVAM EDİYORLAR''

DİYARBAKIR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce Diyarbakır'da terör örgütünce organize edilen olaylarda çocukların kullanılmasını eleştirerek, ''Hala terör destekli olarak çalışanlar, istismara devam ediyorlar, hem de çocuklara karşı' dedi.
     Partisinin Diyarbakır 2. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, ''Diyarbakır'ın sorunlarının Türkiye'nin sorunlarından, Türkiye'nin sorunlarının da Diyarbakır'ın sorunlarından bağımsız olarak düşünülmemesi gerektiğini'' dile getirdi.
     Erdoğan, ''Bütün tahriklere rağmen kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğuyla milletimizin sağduyusunu Diyarbakırlı kardeşlerimiz olarak ortaya koydunuz. Hakkınıza, hukukunuza sahip çıktığınız gibi huzur ve istikrara da sahip çıktınız. Demokrasimize de Cumhuriyetimize de sahip çıkmış oldunuz. Bunun için Diyarbakırlı vatandaşlarımı bir kez daha tebrik ediyor ve kutluyorum'' dedi.
     Diyarbakır'da yaşanan olaylar sırasında çocukların kullanılmasının kendisini derinden etkilediğini söyleyen Erdoğan, ''Hala terör destekli olarak çalışanlar istismara devam ediyorlar, hem de çocuklara karşı. 'Erdoğan çocuklara karşı'... Türkiye'de Erdoğan'ın çocukları sevdiği kadar bir başka siyasi liderin sevmesi mümkün değildir. Bunu iddiayla söylüyorum. Çocuğu bu şekilde meydana sürenler, çocuk sevgisinden nasipsiz olanlardır. Burada çocuklarımızı kullanmaya kalkışanlar, Hakkari'de yine bizim çocuklarımızı hedef seçtiler, onları bombaladılar. Burada hepimiz üzerimize düşeni yaparak, mutlaka çocuklarımıza sahip çıkmalıyız, çıkmak durumundayız'' diye konuştu.
     Hükümet olarak bir yandan teröre karşı etkin mücadele yürütürken, diğer yandan demokratik açılımları ve kalkınma hamlelerini de kararlılıkla sürdürdüklerini söyleyen Erdoğan, ''Hem birlik ve beraberliğimizi koruyarak teröre geçit vermeyeceğiz hem de bu ülkeyi her gün biraz daha özgür, biraz daha demokratik, biraz daha zengin, biraz daha mutlu bir ülke yapabilmek için bütün gücümüzle çalışacağız'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:05

İLGİLİ HABERLER