Gündem
  • 17.6.2007 21:30

ERDOĞAN : "CUMHURBAŞKANLIĞI SANDIĞI HALKIN ÖNÜNE GELECEK"

ŞANLIURFA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Er veya geç, cumhurbaşkanlığı ile ilgili bu sandık da halkımızın önüne gelecek. Bundan kaçamayacaklar'' dedi.
     Erdoğan, partisinin Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada, ''Türkiye'de her şey yolunda giderken, güven ve istikrarı kurmuşken, demokrasi güçlenmişken, bir demokrasi açığı ortaya çıkarmaya çalıştılar. Olup biten her şeyi gözlerinizle gördünüz. Demokrasiyi içlerine sindiremeyenleri gördünüz ve kararınızı verdiniz. Herkes konuştu, siz dinlediniz. Fakat şimdi de siz karar vereceksiniz, siz. Ne zaman? 22 Temmuz'da" dedi.
     Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
     "Bu CHP var ya, bunların adında Cumhuriyet olduğuna bakmayın. Niye? Cumhura saygısı olmayan, cumhuriyetçi olamaz. Halka saygısı olmayan, halkçı olamaz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Parlamento genel kurulunda bu yazıyor. Ama bunlar genel kuruldan bile kaçtılar. Ama bunlar yapamazlar. Bunlar sadece tahrik ederler. Bunlar sadece ülkeyi gererler.
     Allah aşkına sevgili kardeşlerim, biz anayasayı mı değiştirdik? Değiştirmedik. Merhum Özal nasıl seçildiyse, Sayın Demirel nasıl seçildiyse, Sayın Sezer nasıl seçildiyse aynısını yapacaktık.''
     ''Sayın Sezer nasıl seçildiyse'' sözünün ardından miting alanındaki vatandaşların protesto ifadeleri üzerine Erdoğan, ''Cumhurbaşkanımızdır, lütfen. Sizler iradenizi sandıkta ortaya koyacaksınız'' dedi.
     Erdoğan şunları kaydetti:
     "Zira tutturdular bir uzlaşma. Biz, uzlaşmaz değiliz. Asıl uzlaşmaz olan onlar. Ama uzlaşma adına kalkıp 352 kişiye kendi istediklerini de dayatamazlar. Zira azınlığın çoğunluğa tahakkümü dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bu ancak otoriter, totaliter bir mantıktır.
     Ve İnşallah, cumhurbaşkanı da sizin dediğiniz olacak, başbakan da sizin dediğiniz olacak, meclis başkanı da sizin dediğiniz olacak.''
     Başbakan Erdoğan, ''Hep beraber söyleyeceğiz'' diyerek ''tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'' sözlerini vatandaşlara tekrarlattı.
     Erdoğan, ''Ayrım yok, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla ne olursa olsun, birbirimizi Allah için seveceğiz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu çatı altında toplandık ve aydınlık yarınlara yürüyeceğiz'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:13

İLGİLİ HABERLER