Gündem
  • 11.4.2006 20:50

ERDOĞAN, GÜNEYDOĞULU MİLLETVEKİLLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin milletvekilleriyle TBMM'de bir araya geldi.
     Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yaklaşık 3 saat süren toplantıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıya, Dışişleri Bakanı ve Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve kendisiyle birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin milletvekillerinin katıldığını belirten Çiçek, iktidara geldikleri günden bugüne kadar bölgede yapılan yatırımların, demokratik alanda atılan adımların ve bundan sonraki beklentilerle ilgili halkın izlenimleri ve ihtiyaçlarının milletvekilleri tarafından dile getirildiğini anlattı.
     Toplantıda, 23 milletvekilinin söz aldığını aktaran Çiçek, hepsinin şu ana kadar yapılan çalışmalardan ötürü halkın memnuniyetini dile getirdiğini, çalışmaların ve yatırımların devam etmesi gerektiğini ifade ettiğini kaydetti.
     Milletvekillerinin, bölgede meydana elen terör olaylarıyla ilgili üzüntülerini ve terör örgütü PKK'nın bölgede yapmaya çalıştığı tahribatı çok açık dille kınadıklarını kaydeden Çiçek, bunun önümüzdeki günlerde yine değerlendirme konusu yapılacağını söyledi.
     Milletvekillerinin şifai değerlendirmelerinin yanı sıra bazılarının görüşlerini yazılı olarak sunduklarını, bundan sonra da aynı şekilde iletebileceklerini belirten Çiçek, çalışmalarında, bu görüşler doğrultusunda yeni düzenleme ve değerlendirmeler yapılacağını kaydetti.
     Cemil Çiçek, bir gazetecinin sorusu üzerine, Terörle Mücadele Yasası'nda (TMY) yapılacak değişikliğin TBMM'ye geleceğini, ancak bunun toplantıda ele alınmadığını belirtti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 08:06

İLGİLİ HABERLER