Gündem
  • 1.10.2022 17:25

Erdoğan HDP'lilere bakarak söyledi: Terörü felç ettik

6. Yasama Yılı açılış konuşmasında terör örgütleri ile mücadele konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP sıralarına bakarak konuşması dikkat çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 27. Dönem 6. Yasama Yılı'na start verildi.

Bu kapsamda TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Genel Kurul'a hitap eden Erdoğan birçok önemli konuda değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör konusuna da değindi.

HDP sıralarına bakarak söyledi: Terörü felç ettik

Bu konudaki görüşlerini açıklarken Erdoğan'ın HDP sıralarına bakması dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin son 20 yılına baktığımızda, milletimizin gündemini uzunca bir süredir işgal eden sorun alanlarını birer birer geride bıraktığımızı görüyoruz. Mesela bunlardan biri terör örgütlerinin kanlı saldırılarıyla yol açtığı huzur ve güven endişesiydi. Uzun yıllar boyunca ülkemiz gündeminin bir numaralı sorunu hep terör meselesiydi.

Yaptığımız operasyonlar, aldığımız tedbirler, izlediğimiz çok yönlü diplomasiyle, terör örgütlerini sınırlarımız içinde bitirirken, sınırlarımız dışında da adeta felç ederek, yeni bir güvenlik ve huzur iklimini oluşturduk. Bu gerçeği, elini vicdanına koyan hiç kimse inkar edemez.

"Tek tük eylemler son çırpınışları"

Teröristlerin giriştikleri tek tük eylem teşebbüsleri, inşallah bu hainlerin son çırpınışlarıdır. güvenlik güçlerimizle, askerlerimizle ve istihbarat teşkilatlarımızla teröristlerin her an ensesindeyiz.

"Bir gece ansızın gelebiliriz"

Güvenlik kuvvetlerimizi, hem terörle mücadele, hem de bölgesel ve küresel tehditlere karşı ülkemizi korumaya görevini en üst düzeyde yürüttebilmesini sağlayacak imkan ve kabiliyetlere kavuşturduk.

Tehditleri kaynağında yok ederek, ülkemizin güvenliğini, milletimizin huzurunu sınırlarımız dışında başlatma stratejimizi, "bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesiyle uygulamaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız asırlık eser ve hizmetler de, milletimizin nesillerdir yaşadığı, geri kalmışlık, yokluk, yoksunluk sorunlarını da ortadan kaldırmıştır."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP sıralarına bakarak söyledi: Terörü felç ettik #1

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 1.10.2022 17:33

İLGİLİ HABERLER