ERDOĞAN: ''''KURUMLAŞMIŞ BİR CİNSİYET AYRIMCILIĞI YOK''''
ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye''de kurumlaşmış bir cinsiyet ayrımcılığından söz edilemeyeceğini belirterek, ''''Dünya kadınlarıyla birlikte bizim kadınlarımızın da karşı karşıya bulunduğu problemler, esas itibariyle hukuki problemler, yasal problemler değil, ekonomik ve kültürel şartlardan kaynaklanan problemlerdir'''' dedi.
Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Dünya Kadınlar Günü''nü kutlayarak başladı.
Başbakan Erdoğan, ''''Türkiye''de siyasi haklar açısından kadınların önünde hukuki bir engel yoktur. Bürokraside, özellikle kariyer mesleklerdeki kadınların oranı pek çok Batı ülkeleriyle kıyaslanabilir durumdadır. Son Medeni Kanun değişikliği ile kadınlarımızın şikayetçi olduğu bazı problemler de giderilmiştir. Ancak, toplumsal ve kültürel yapı ile bağlantılı olarak, kadınlarımızın yaşadığı problemleri görmezlikten gelmek de mümkün değildir'''' diye konuştu.
Çalışma hayatında kadınların ucuz işgücü olarak görülmesinin hukuki bir sorun olduğu kadar kültürel ve insani bir sorun olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu sorunların aşılması gerektiğini söyledi.
Erdoğan, ''''Açıkça söylüyorum, kadına karşı cinsiyet ayrımcılığı yapmak ırkçılıktan daha ilkel bir durumdur'''' dedi.
''''Kadına karşı şiddet'''' başlığı altında zaman zaman gündeme gelen sorunların da toplumun kültürel düzeyinin yükselmesiyle aşılması gereken sorunlar olduğunu ifade eden Erdoğan, ''''AK Parti olarak bizim hedef noktamızda aile, aile kurumu vardır. Bizim aile kurumumuz, değerlerimizden, tarih kökünden aldığı güçle muhafazakar bir anlayışa dayalıdır. Bunu, bu şekilde korumak durumundayız. Eğer aile yapımız sarsıntı geçirecek olursa geleceğimiz tehlikededir'''' dedi.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:15