
Erdoğan : Türkiye'yi zübüklere teslim edemeyiz
Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Bunlarda vizyon, proje, program yok! Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı…
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin mitinginde konuştu. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlarda vizyon, program, proje, müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı. Bunların genel merkezleri, genel başkanları ne ki Mersin’deki adayları teşkilatları ne olsun" ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan "Mersin, bu zübük siyasetçileri sırtında taşımak zorunda değil. Gelin 31 Mart'ta bu kıyafetsiz muhterislerin devrini kapatalım" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Mersin Millet Bahçesi'nde düzenlediği mitinge katıldı. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti ve MHP'li milletvekilleri ile belediye başkan adayları da Erdoğan'a eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
Buna karşılık tarihiyle ayrı, coğrafyasıyla, insanıyla ayrı güzel Mersin'e hiçbir yatırım yapmayanları, siz çok iyi biliyorsunuz. Burada hangi belediye vardı? CHP belediyesi. CHP belediyesi, Mersin'e ne verdi? Öyleyse artık bu güzel Mersin'imizi bunlara teslim edemeyiz. Öyleyse Akdeniz'de nasıl destan yazdıysak, istiyoruz ki Mersin'in tamamında destan yazalım. Sadece istismar siyasetiyle bu şehrin önünü tıkayanlara, kendi mensuplarından bile tahammül edemeyenler görüyoruz. Bunların kirli ittifaklarla kendi yerel iktidarlarını sürdürmek dışında herhangi bir gündemlerine rastlayamazsınız.
"BUNLARDA VİZYON, PROJE YOK"
Kardeşlerim, bunlarda vizyon yok, program yok, proje yok, müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi siyasi karlarıyla sınırlı. Hevesleri sadece seçimde elde etmeyi umdukları makamlardan ibaret. Eskiler, 'Otu çek, köküne bak' derler. Bunlar, bu. Bunların genel merkezleri, genel başkanları, milletvekilleri ne ki Mersin'deki adayları, teşkilatları ne olsun? Birbirleriyle uğraşmaktan, birbirleriyle kavga etmekten gözleri ne ülkeyi ne şehirlerimizi ne de insanımızı görüyor. Kendi aralarında demlenmekten başka işe vakitleri kalmıyor. Mersin'e bakmak, Mersin’i anlamak, Mersin’in beklentilerine cevap verecek hazırlıkları yapmak için bırakın, iradeyi; niyet sahibi bile değiller. Dünyada rakipleriyle değil, kendi kendileriyle uğraşarak seçim kazanmaya çalışan muhalefet herhalde sadece benim ülkemde var. Siz bakmayın arada bir atıp, tuttuklarına. Aslı astarı olmayan sözler verdiklerine. Emin olun hepsi yalan, hepsi hikaye, hepsi 2 gün sonra inkar edecekleri anlık beyanlar. Geçtiğimiz seçimlerde hesapsız, kitapsız vaatlerle işbaşına gelenleri hatırlayın. Söyleyin verdikleri sözlerden hangisini hayata geçirdiler? Mersin'i bir adım ileriye taşımak şöyle dursun, gerileten bunlar değil mi? Dişe dokunur tek bir yatırım yapmadan şehrin yıllarını çalan bunlar değil mi? Kendi siyasi ihtirasları dışında şehrin hiçbir derdiyle dertlenmeden günlerini gün eden bunlar değil mi? Bakanlıklarımızın yaptıkları yatırımlar dışında Mersin'e neredeyse tek bir çivi çakmadan yeniden karşınıza çıkıp sizden destek isteyenlere hak ettikleri cevabı vermek gerekmez mi?
Bulunduğu bölgenin en büyük potansiyeline sahip olduğu halde yerel yönetim ayağının aksaması sebebiyle geriye düşen Mersin'in artık hesabını sormayacak mısınız? Mersin’e arka bahçeleri muamelesi yapanlara, eser ve hizmet siyaseti tercihinizi, milli iradenin gücünü göstermeyecek misiniz? Mersin, lafa gelince mangalda kül bırakmayıp, işe gelince tuğla üstüne tuğla koymayan bu zübük siyasetçi tiplerini sırtında taşımak zorunda değil. Gelin 31 Mart'ta bu Atatürk istismarcılarının, bu DEM müptelalarının, bu kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım. Cumhur İttifakımızın, AK Partili ve MHP'li adaylarını destekleyerek, 'Türkiye Yüzyılı'nın belediyecilik güneşinin ışıklarını Mersin'in semalarına salalım" dedi.
MERSİN'E YAPILAN HİZMETLERİ ANLATTI
Mersin'e yapılan yatırımlara ilişkin konuşan Erdoğan, "Bir şehrin cazibe merkezi haline gelmesi oradaki potansiyelin yüksekliğinin işaretidir. Türkiye'nin cennet şehri Mersin'in değerlendirilmeyi bekleyen potansiyelini en iyi biz biliyoruz. Bunun için de hükümet olarak ulaşımıyla, enerjisiyle, sağlığıyla, diğer tüm alanlarıyla en çok yatırım getirdiğimiz şehirlerin başında Mersin geliyor. Geçtiğimiz 21 yılda günümüz rakamlarıyla Mersin'e 210 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 5 bin 975 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olarak Tarsus Üniversitesi'ni kurduk. Gençlik ve sporda, 14 bin 984 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Aralarında 25 bin kapasiteli Akdeniz Stadyumu'nun da olduğu 62 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda, Mersinli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı 17 milyar liraya yakın kaynakla destekledik. Sağlıkta, bin 440 yataklı şehir hastanemiz başta olmak üzere toplamda 3 bin 85 yataklı 17 hastane ile 49 sağlık tesisi inşa ettik. TOKİ vasıtasıyla, 4 bin 925 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik.
'SAVUNMA SANAYİNİ YÜZDE 80'LERE ÇIKARDIK'
31 Mart'tan sonra yerel yönetimlerle iş birliği içinde çok daha fazla hizmet edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Peki, nasıl yapacağız? Bu kardeşiniz cumhurbaşkanı öyle mi? Cumhurbaşkanı olarak grup yönetimimiz bizim çok çok güçlü ve yerel yönetimlerde de görevi sizler Cumhur İttifakı'na verdiğiniz zaman, ülkemizin dört bir yanını abat ederiz. Mersin'imizi abat ederiz. Kimse buna 'Dur' diyemez. Şunu unutmayın, insanlar gibi devletlerin de serencamında dönüm noktaları vardır. Türkiye, bizim iktidarlarımız devrinde Cumhuriyet tarihimizin en kritik sınamalarından geçmiştir. Bu dönüm noktalarını başarıyla geride bırakarak, sürekli daha büyük hedeflere yöneldik. Savunma sanayinde yüzde 20'lerden aldık, yüzde 80'lere çıkardık. Nereden nereye. Bunlar, bunu niye yapamadı? Yıllar yılı bu ülkede iktidar oldular, niye yapamadılar? Götürdüler; İstanbul’da, Ankara’da Mersin'de götürdüler. Götürdüler de götürdüler. İşte diyorum ki gelin 31 Mart akşamı bunlara güzel bir ders verelim. Size inanıyorum. Türkiye tökezlerse, milletimiz tökezler. Ama inşallah ülkemizi tökezletmeyeceğiz ve Türkiye dünyada çok çok farklı bir yere gelecek" dedi.