Gündem
  • 28.5.2004 00:06

ERDOĞAN: ''UYGULAMA, YASA ÇIKARMAK KADAR KOLAY DEĞİL''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uygulamanın yasaları çıkarmak kadar kolay olmadığını belirterek, ''Çünkü, bu bir zihniyet değişimini gerektiriyor'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, ''Ulusa Sesleniş'' konuşmasında, sağlık konusunda atılan adımlarla ilgili bilgi verdi.
     ''Kriz dönemlerinin faturasını en ağır biçimde ödemiş olan sizlerin üstünüzdeki yükü hafifletebilmek amacıyla, temel ihtiyaçların temininde indirim sağlamak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz'' diyen Erdoğan, ilaç fiyatlarında önemli iyileştirmeler sağlanıldığını kaydetti.
     Geçen ay temeli atılan Marmaray Tüp Geçidi Projesi'nin gurur duyulacak bir eser olacağını vurgulayan Erdoğan, ''Temeli atılan bu proje tamamlandığında, 58 metre derinliğiyle dünyanın en derin tüp geçişi olarak tarihe geçecektir'' dedi.
     Türkiye'nin dış politika alanında uzun yıllardır yaşamadığı bir hareketlilik içerisine girdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Türkiye AB üyeliği konusundaki kararlılığını hem bulunduğu her zeminde en açık ve net biçimde ifade etmiş, hem de AB kriterlerine uyum konusunda gerekli bütün yasama ile ilgili adımlarını atmıştır. Uygulamadaki bir kısım eksikliliklerimizi şüphesiz ki Aralık ayına kadar tamamlamanın gayreti içerisinde olacağız. Ama şunu söyleyeyim ki uygulama, yasaları çıkarmak kadar kolay değil. Çünkü, bu bir zihniyet değişimini gerektiriyor, bir mantalite değişikliğini gerektiriyor. Bu bir alışkanlıktır. Bu alışkanlıklardan bir an önce insanları koparmak kolay değil. Fakat bu konuda bizim bir kararlılığımız var.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER