ERDOĞAN:'KİMSE FARKLILIKLARIMIZI KAŞIMASIN!..'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de "Kimse farklılıklarımızı kaşımasın" dedi.
Şanlıurfa'dan sonra Mardin'e geçen Başbakan Erdoğan, İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Burada gençlere seslenen Başbakan Erdoğan'ın konuşması sık sık 'Mardin sizinle gurur duyuyor' sloganlarıyla kesildi.
Başbakan Erdoğan, gençlere yaptığı konuşmada, bundan sonra AK parti sancağını devralan gençlerden siyasetin seviyesini düşürmemelerini istedi. Erdoğan, ülkede yaşayan 70 milyon insanın AK Parti iktidarında huzuru yakaladığını söyledi. Etnik, bölgesel ve kültürel farklılıklara kırmızı çizgi çizdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Etnik, dinsel ve bölgesel ayrımcılığa hayır" dedi. Kimsenin ülkedeki farklılıkları kaşımasına hakkı olmadığını belirten başbakan Erdoğan, "Kim ki bu ülkenin insanları arasında farklılıklar oluşturuyorsa kötülük yapıyor. 70 milyon insanı eşit, hür ve özgür vatandaşlar olarak görüyoruz" diye konuştu. Bu ülkenin gençlere ihtiyacı olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, gençlerin fikir ve görüşlerine hayatın her alanında ihtiyaç duyduklarını belirtti. Gençlere "Asla 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinden ayrılmayın" çağrısında bulunan Erdoğan, "Demokrasiyi çok görenlerden, ayırım yapanlardan olmayın" dedi.
Türkiye'ye yıllar kaybettiren korku siyasetinin artık gündemden kalkması gerektiğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Kabile siyasetini bu ülkenin yakasından düşürün" diye konuştu.
"Adalet yayıldıkça, kalkınma geliştikçe millet ülkesini daha çok sevecek" diyen Başbakan Erdoğan, Mardin ve bölgeye yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Mardin'e 5 yılda 130 okul yaptıklarını belirten Erdoğan, bunun bin 79 derslik anlamına geldiğini kaydetti. Mardin'e üniversite açtıklarını ifade eden Erdoğan, iktidarları döneminde 39 üniversite açtıklarını belirtti ve üniversite olmayan 9 ile de üniversite açacaklarını ifade etti. Böylece üniversite konusunda ayrımcılığın ortadan kalkacağını savunan Başbakan Erdoğan, "Bölgelerdeki sosyolojik yapı güç kazanacak. Barış güç kazanacak. Ekonomik anlamda da büyük bir değişim yaşanacak" diye konuştu.
5 yılda GAP'ı 12 katrilyon harcama yaparak bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Başbakan Erdoğan, barajların bitmesiyle Güneydoğu'nun tamamen farklı bir hale geleceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Yüzler, gözler farklı bir şekilde yarınlara bakacak" dedi.
Milli gelirin 79 yılda 181 milyar dolar olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, kendi iktidarları döneminde milli gelirin 481 milyar dolara çıktığına işaret etti. Bunun çalışarak olduğunu ifade eden Erdoğan, "Her gün daha iyiye gidiyoruz. Kimse bu yürüyüşümüzü durduramaz" şeklinde konuştu.