Gündem
  • 21.12.2005 18:25

ERDOĞAN:''MEVCUT BARAJLA SEÇİME GİTMEK İSTİYORUZ''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu anda bizim iktidarımızın bugün için seçim barajını indirmek gibi bir gündemi yoktur'' dedi. Erdoğan, AK Parti olarak mevcut barajla seçime gitmek istediklerini söyledi.
     TOBB Yönetim Kurulu toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir gazetecinin, ''TÜSİAD'ın dün yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve işadamlarının seçim barajlarının indirilmesi konusunda önerileri oldu. Bu konudaki düşünceniz nedir?'' sorusuna, ''Seçim barajı 1987 yılında indirilmiştir. O zamandan bu yana bir daha gündeme getirmediniz. Türkiye'nin tam istikrarı yakaladığı bir dönemde bunu gündeme getiriyorsunuz? Şu anda bizim iktidarımızın bugün için seçim barajını indirmek gibi bir gündemi yoktur. Biz, AK Parti olarak mevcut barajla seçime gitmek istiyoruz. Biz sıfırdan kurulan bir parti olarak bu barajı aştık. CHP de aştı'' diye konuştu.
     Türkiye'yi yeni bir koalisyonlar dönemine itme yanlışına düşmek istemediklerini, koalisyonların Türkiye'yi hep geriye götürdüğünü söyleyen Erdoğan, ''Türkiye'nin istikrara özellikle ihtiyacı var. Bu istikrarı, dar çerçeve içerisinde siyaseti değerlendirme suretiyle kurban edemeyiz. Ülkemizin şu anki menfaati mevcut durumdadır. Mevcut durumu koruyarak da geleceğe yürüyeceğiz'' dedi.
     Erdoğan, iş çevresinin istikrarı Ak Parti iktidarında yakaladığını kaydederek, ''Fakat şu anda yakaladıkları için farklı bir havanın içerisine girmelerini ben de anlamakta zorlanıyorum. Bunu daha önce aynı iş çevresi niye söylemedi? TÜSİAD bugün mü var? 1987'den bugüne niçin bunu gündeme getirmedi? Şimdi bunu gündeme getiriyor'' diye konuştu.
     TÜSİAD'ın gündeme getirdiği bazı konuların kendilerini ayrıca üzdüğünü ifade eden Erdoğan, ''TÜSİAD bir sanayici ve işadamları derneğidir. Biz isterizki ekonomik alanlarda ne gibi bir eksiği var hükümetin, bu konularda bizi eleştirsin, biz bunlardan istifade edelim. Ama kalkıp da yargılama sürecine Anayasa'yı çiğnemek suretiyle oradan müdahale ederseniz, bu yanlış olur ve bunu söylemeye TÜSİAD İstişare Konseyi Başkanı'nın hakkı yok. Bu çok ciddi bir yanlıştır. Ben bunları söylemek istemezdim ama söylemek zorunda bırakıyorlar'' değerlendirmesinde bulundu.
     Anayasa'nın 133. maddesinde, hiçbir organın makam, mevki ya da kişinin yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere, hakimlere, emir ve talimat veremeyeceğini, tavsiye ve telkinde bulunamayacağı hükmünün yer aldığını belirten Erdoğan, ''Bu bir suçtur ve bu suç işlenmiştir. Bunu TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı söylediği gibi başkaları da söylüyor. Anamuhalefet partisi aynı suçu işlemiştir. Başka kuruluşlar da aynı suçu işledi. Bunun hakkında da devreye girilmesi lazım. Bunun da adımlarının atılması lazım. Bu bir anayasa suçudur'' şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:24

İLGİLİ HABERLER