Gündem
  • 26.4.2009 10:35

EYGİ, GÜLEN CEMAATİNE BİNDİRDİ: 'PARALAR NEREYE GİDİYOR?'

Milli Görüşçülerle Gülen cemaati arasındaki soğukluk, Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi'nin kaleme aldığı bir yazıyla yeniden alevlendi. Önceki gün gazetesinde 'Hizmet için toplanan paralar nasıl harcanıyor?' başlıklı bir yazı kaleme alan Eygi, 'İslam'a ve İslami faaliyetlere hizmet' amacıyla 10 milyarlarca lira para toplandığını belirterek, bu paraların ulaştırılmadığını savundu. İsim vermeden Gülen cemaatine ve liderleri Fethullah Gülen'e yüklendi.

Gülen Cemaati'nin önde gelen temsilcilerinden Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce ise Eygi'ye çok sert karşılık verdi. Eygi'nin tartışma yaratacak ifadeleri şöyle:

DİN SÖMÜRÜSÜ: Bir yanda hizmetler vardır, öbür yanda dehşetli, korkunç, rezil bir din sömürüsü. Cemaatçilik, hizipçilik asabiyeti almış yürümüştür.

PARALAR, HİZİPLERİN KASASINA GİRİYOR: Müslüman fakirlerin ve miskinlerin hakkı olan zekatlar toplanıyor, birtakım hiziplerin kasasına giriyor. Bu paralar İslam dininin, Kuran'ın, sünnetin, fıkhın, şeriatın, İslam ahlakının, hikmetin ışığında doğru dürüst harcanıyor mu?

AKILLARI O ZAT'TA: Akılları fikirleri cemaat, cemaatin başındaki zat... Var mı yok mu cemaat. Canım cemaat, ciğerim cemaat, hayatım cemaat... Yahu İslam ve Ümmet sizin cemaatinizden mi ibarettir?

ADALETSİZLİK: Şu anda yapılan bütün hizmetler hayırlı mıdır, meşru mudur, gerekli midir? Asla cemaatçilik yapılmamalıdır. Müslümanların zekatlarının İslam'a, Kuran'a, sünnete, fıkha, şeriata, cumhur-i ulemanın yoluna aykırı olarak toplanması büyük bir zulümdür, büyük bir sosyal adaletsizliktir.

ÖTEKİLER DE VAR: Birtakım cemaat başlarının erbab haline getirilmesi İslam'a aykırıdır. İslam'da peygamberlerden başka masum
yoktur. Hiçbir cemaatin ve hizbin, 'öteki' Müslümanları yok saymaya, onları dışlamaya hakkı yoktur.

ZULÜM VE İHANET: İman için, İslam için, Kuran için, mukaddesat için halktan para toplayıp da bunları Kuran'ın, sünnetin, hikmet-i İslamiye'nin gösterdiği şekilde yerli yerinde harcamamak büyük zulümdür, büyük ihanettir.

BAŞ OLAMAZ: Kendisinde benlik olan, şöhretten ve övgüden hoşlanan,
doğru tenkitlerden nefret eden kimseler Müslümanlara baş olamaz. Böyleleri baş olursa büyük felaketler olur.

Eygi vebal altında
'Mehmet Şevki Eygi'yle polemiğe girmek istemiyorum' diyen Zaman yazarı Hüseyin Gülerce şunları söyledi:
'Biz 'varsa yoksa Fethullah Hoca' demiyoruz ki! Varsa yoksa eğitim diyoruz, diyalog diyoruz, hoşgörü diyoruz, muhabbet diyoruz. Varsa yoksa Fetullah Hoca diyenler, bu hizmetlerden rahatsız olanlardır. Sayın Eygi, ferdi Müslümanlık hayatı yaşayan biridir. Mehmet Şevki'nin yazdıklarının da vebali var. Hizmetlerde bulunanlara böyle yakıştırmalarda bulunarak, Müslümanlara saldırmak isteyenlere durmadan malzeme veriyor. Bunun da hesabını kendisinin yapması gerekiyor.'

Eygi 'Halife' Istedi
Eygi, tartışma yaratan yazısında, İslam için toplanan paraların nasıl harcanması gerektiğini de sıraladı. Müslümanların başına 'Halife' anlamına gelen 'Imam - ı Kebir' gelmesi gerektiğini de belirten Eygi'ye göre yardım paraları paralar iman, namaz ikamesi ve edası; gerçek din alimleri, din hizmetkarları, mürşitler, rehberler yetişmesi; ilim, sanat, kültür ve medenileştirme gibi hizmetlere aktarılmalı. Eygi yazısında yardım paralarının Müslümanların başına bir İmam-ı Kebir gelmesi için yapılacak hizmetlerde harcanması gerektiğini savundu.

(AKŞAM)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:42

İLGİLİ HABERLER