Gündem
  • 30.5.2024 11:36

F-35'in en gelişmiş model uçağı düştü, Amerika şoka girdi

Yetkililer, bir F-35 savaş uçağının Salı günü öğleden sonra New Mexico'nun Albuquerque Uluslararası Sunport yakınlarında düşmesi sonucu bir pilotun ağır yaralandığını açıkladı.

F-35 crashes off of airfield near Albuquerque airport - ABC News

CBS News'e konuşan iki Savunma Bakanlığı yetkilisi, uçağın Lockheed Martin tarafından teslim edilmekte olan F-35 savaş uçağının geliştirilmiş bir modeli olduğunu söyledi. Yetkililer, uçağın Albuquerque'den yeni havalandığını ve Güney Kaliforniya'daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssüne gitmekte olduğunu söyledi.

Sunport'un hemen güneydoğusunda yer alan Kirtland Hava Kuvvetleri Üssü'nden bir sözcü CBS News'e Salı gecesi yaptığı açıklamada bir Hava Kuvvetleri pilotunun F-35'i Fort Worth, Teksas'taki Donanma Hava Rezerv İstasyonu'ndaki Lockheed Martin tesisinden Edwards AFB'ye "götürmekte olduğunu" söyledi.

Kirtland sözcüsü pilotun yakıt ikmali için yerel saatle 13.00 sularında Kirtland'a indiğini ve kaza meydana geldiğinde Edwards AFB'ye gitmek üzere havalandığını söyledi.

Albuquerque İtfaiye Sözcüsü Teğmen Jason Fejer sosyal medyada paylaştığı videoda yerel saatle öğleden sonra 14.00'den biraz önce meydana gelen kazaya çok sayıda birimin müdahale ettiğini söyledi.

Havalimanının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre uçak Sunport'un güney tarafındaki havaalanı yakınlarına düştü.

Havalimanından yapılan açıklamada pilotun bilincinin açık olduğu ve yakındaki bir hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Fejer'e göre pilot uçaktan çıkmayı başardı ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kirtland sözcüsü, pilotun son olarak New Mexico Üniversitesi Hastanesi'nde durumunun stabil olduğunun bildirildiğini söyledi.

Fejer, iki sivilin de olay yerinde tedavi gördüğünü ancak hastaneye nakledilmeleri gerekmediğini sözlerine ekledi.

Pilotun bir ordu mensubu mu yoksa bir sivil mi olduğu henüz netlik kazanmadı.

KOB-TV'den alınan hava görüntülerinde yerel itfaiyecilerin enkazı söndürme çalışmaları görülüyor.

Fejer, itfaiye ekiplerinin yangını söndürmeyi başardığını söyledi.

"Olay yerine ilk ulaşan ekiplerin hızlı müdahalesi için minnettarız. Pilot için dua ediyoruz" diyen Albuquerque Belediye Başkanı Tim Keller sosyal medya hesabından kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Kaynak: Mepa News, CBS

Güncellenme Tarihi : 30.5.2024 11:49

İLGİLİ HABERLER