KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - Eski bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi seçimlere bağımsız olarak giriyor. Kars'tan bağımsız aday olan eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş, 3 Kasım'ı siyasi yaşamı için referanduma dönüştürdü. Dağdaş, seçilememesini halkın 'emri' olarak algılayacağını ve bu doğrultuda siyasi yaşamına son vereceğini açıkladı.
Türkiye genelinde yaklaşık 250 kişi genel seçimlerde bağımsız aday oldu. Siyasetin renkli ve flaş isimleri bu seçimlerde arkalarında parti ve lider olmadan yeniden Meclis'e girme yolu arayacak.
Yarışa bağımsız girenler arasında, kapatılan RP'nin lideri Necmettin Erbakan (Konya), kapatılan HEP' in Genel Başkanı Feridun Yazar (Şanlıurfa), Haklar ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Abdulmelik Fırat (Diyarbakır) da var.
Ünlülerin işi zor
Eski bakanlardan Gürcan Dağdaş (Kars), Mehmet Ağar (Elazığ), Edip Safter Gaydalı (Bitlis), Nihat Matkap (Hatay), Metin Gürdere (Tokat), Yıldırım
Aktuna (İstanbul) ve Ülkü Güney (Artvin) ile eski vekillerden Bekir Sobacı (Tokat), Mehmet Tatar (Şırnak), Sırrı Sakık (Muş), Emin Aydın (Siirt) bağımsız aday oldu. YTP'den istifa eden Muş Milletvekili Zeki Eker de seçime bağımsız girecek.
DYP'den milletvekilliği için başvuru yapan ancak listeye alınmayan eski
vekil Yıldırım Aktuna, 'lideri bağlı ve bağımlı olmamak adına' İstanbul üçüncü bölgeden aday olduğunu söyledi. Aktuna, bağımsız adaylığı için karar vermesinde bir kamuoyu araştırmasının etkili olduğunu belirtti.
Siyasette bir ilk
Kars'tan bağımsız aday olan eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş, bir ilke de imza atmaya hazırlanıyor. Siyaseti bir meslek olarak görmediğini
vurgulayan Dağdaş için 3 Kasım aynı zamanda siyasi yaşamının referandumu olacak.
Parti liderlerinin vizesi olmadan siyasete dahil olmanın mümkün görünmediğini belirten Dağdaş, "Oysa o parti genel başkanlarına gücü veren ve işin asıl sahibi olan millettir. İşin sahibinden, kendi birikimimi devreye sokmak için bağımsız aday oldum" dedi. Dağdaş, şunları söyledi:
'Seçilmezsem bırakırım'
"İşin sahibinin, yani milletin bu talebime negatif cevabı, doğal olarak bana 'Bir başka alanda kamusal sorumluluğunu yerine getir' şeklinde bir emir hükmüdür. Bu emrin gereği meslek olarak görmediğim siyaseti sonlandırarak, bir seçmen kimliğiyle demokratik hayatımıza katkı sağlayacağım. Ben şimdi milletin terazisine çıkıyorum. Bu terazi, parti genel başkanlarının terazisinden daha adil ve daha sağlıklı."
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:07