FLAŞ...FLAŞ... STAR GRUBUNDA RÜŞVET OPERASYONU!...
Gazeteci Sırrı Çağlar, bir soruşturma çerçevesinde, Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın talimatı doğrultusunda, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, eski Star Gazetesi yazarı Sırrı Çağlar'ın Sarıyer'deki evine gitti.
Burada gözaltına alınan Çağlar, sağlık kontrolünün ardından Mali Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
Aynı konuya ilişkin, Star Gazetesi çalışanı olduğu ifade edilen bir kadının da gözaltına alındığı ifade edildi.
CAN ATAKLI MALİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE GELDİ
Öte yandan, Çağlar'ın gözaltına alındığını öğrenen gazeteci Can Ataklı da, Mali Şube Müdürlüğü'ne geldi.
Ataklı, burada basın mensuplarının soruları üzerine, neden gözaltına alındığını bilmediği Sırrı Çağlar'ın durumunu öğrenmek için geldiğini söyledi.
Ataklı, gazetecilerin soruları üzerine, ''Sırrı Çağlar bildiğim kadarıyla yaklaşık 28 yıllık gazeteci ve hiçbir soruşturma geçirmedi. Bunlar nereden çıkarılıyor anlamıyorum. Ankara'daki gözaltılardan bilgim yok'' dedi.
ANKARA'DA DA İKİ GAZETECİ GÖZALTINDA
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen İmar Bankası ile ilgili İstanbul DGM'nin başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara'da 3 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği çalışma sonucu, ikisi gazeteci, biri BDDK üyesi 3 kişi gözaltına alındı.
Emniyet yetkilileri, operasyon kapsamında bazı kişilerin daha arandığını, gözaltına alınanların sayısının artacağını söylediler.
Yetkililer, gözaltına alınan kişilerin İstanbul'da yürütülen İmar Bankası soruşturması kapsamında mı yoksa Ankara'da ayrı bir soruşturmaya tabi olarak sorgulanıp sorgulanmayacakları konusunda bilgi vermediler.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:04